Randiņi ar "Titānika" zvaigznēm izglābj jaunas māmiņas dzīvību
Ikoniskais kadrs, ko atceras visi.
2018. gada 18. februāris, 07:40

Randiņi ar "Titānika" zvaigznēm izglābj jaunas māmiņas dzīvību

Kas Jauns Avīze

Filmas "Titāniks" galveno lomu atveidotāju Keitas Vinsletas un Leonardo di Kaprio talanta cienītāji izglābuši jaunas māmiņas dzīvību.

Kad Džemma Natela no Mančestras Anglijā bija māmiņas cerībās, profilaktiskajās pārbaudēs viņai atklāja vēzi, turklāt ļoti agresīvā formā. 29 gadus vecā sieviete atteicās no radikālas terapijas, kas glābtu viņas dzīvību, bet nonāvētu vēl nedzimušo bērnu.

Pēc ārkārtas ķeizargrieziena Džemma laida pasaulē veselīgu meitiņu, kurai dots vārds Penelope. Viņai pašai nekavējoties veikta operācija un nozīmēts sešu mēnešu ķīmijterapijas kurss.
Tomēr gadu vēlāk vēzis atgriezās, šoreiz jau citā vietā – konstatēts smadzeņu audzējs ceturtajā stadijā. Sieviete bija izmisumā, ka bērnam vajadzēs uzaugt bez mātes, ārsti prognozēja, ka viņai atlikuši tikai seši mēneši... Džemma kopā ar savu māti nepadevās un sāka ziedojumu vākšanas akciju. Viņas bija dzirdējušas par Halvangas brīnumklīniku Vācijā, Dornštetenē,  taču tam bija nepieciešami 300 000 mārciņu (339 000 eiro).

Laimīgā kārtā Džemmas stāstu izlasīja aktrise Keita Vinsleta. Viņa iesaistīja savu "Titānika" ekrāna partneri Leonardo di Kaprio, ierosinot izsolē piedāvāt trīs privātas vakariņas ar Džeku un Rouzu – tā sauc slavenās filmas galvenos varoņus. Randiņi sarīkoti Sentropēzā, Franču Rivjērā.

Līdz tam Džemmas ģimenei bija izdevies savākt tikai 9000 mārciņu. Pateicoties kino zvaigžņu atsaucībai un turīgu izsoļu dalībnieku dāsnumam, Natelai bija iespēja doties uz klīniku Vācijā. Pirms pieciem mēnešiem viņa beigusi ārstēšanās kursu, un pārbaudēs konstatēts, ka vēzis ir izārstēts.

Telefonsarunā ar Džemmu britu TV šovā "This Morning" Keita Vinsleta neslēpa, ka viņu aizkustinājusi pašas skumjā pieredze – pērn maijā aktrises māte Sallija Anna Vinsleta nomira no vēža, turklāt tāda paša veida. “Es tikai domāju, ka mana mamma būtu ārkārtīgi lepna par mums, ja es to varētu izdarīt kādas jaunas māmiņas labad,” paudusi Vinsleta.