foto: Pexels.com/@Sam Lion
Kāpēc kaķis parasti traucē strādāt pie datora: patiesais iemesls ir pārsteidzošs!
Pēc ekspertes teiktā, kaķi labi saprot un jūt sava saimnieka psiholoģisko stāvokli "visdziļākajā līmenī".
Mūsu mīluļi
2024. gada 10. marts, 07:54

Kāpēc kaķis parasti traucē strādāt pie datora: patiesais iemesls ir pārsteidzošs!

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pat pieaugušiem kaķiem patīk spēlēties ar savu saimnieku. Īpaši, ja kaķis dzīvo dzīvoklī un nav iespējas tērēt enerģiju, laukā medījot peles.

Rotaļīgums ir viens no iemesliem, kāpēc mēs tik ļoti dievinām šos pūkainīšus. Bet reizēm tie mēdz kļūt par problēmu, piemēram, kad jāstrādā pie datora, bet kaķis visu laiku lien uz klaviatūras, mēģinot iekārtoties starp jums un monitoru.

Ja jums ir klēpjdators, tad iemesls varētu būt tieši tas, ka kaķis vienkārši vēlas pasēdēt siltā vietā. Taču bieži kaķi tāpat uzvedas arī tad, ja strādājat ar parastu datoru, kura klaviatūra nemaz neuzkarst.

Dzīvnieku apsaimniekošanas eksperte Daniela Makkinona savā "TikTok" blogā pastāstījusi, kāpēc jūsu kaķis brīžiem kļūst ļoti uzmācīgs, strādājot pie datora. Viņasprāt, patiesībā pūkainītis mēģina jūs pasargāt no darba pārslodzes.

Makkinone norāda, ka jūsu kaķis necenšas jūs kaitināt, apsēžoties monitora priekšā, vai arī mēģinot tvert jūsu pirkstus uz klaviatūras. Pēc ekspertes teiktā, kaķi labi saprot un jūt sava saimnieka psiholoģisko stāvokli "visdziļākajā līmenī" un savu iespēju dēļ cenšas parūpēties par viņa vajadzībām.

"Jūs varētu domāt, ka viņi apsēžas uz jūsu datora tikai tāpēc, ka alkst jūsu uzmanības. Taču svarīgāks iemesls ir tas, ka viņi labi zina, kas jums patiesībā ir vajadzīgs tieši šajā brīdī. Tāpēc pievērsiet uzmanību, kad kaķis uzsēžas uz jūsu datora, un sāciet rūpēties par sevi," saka Makkinone.

Tēmas