foto: Evija Trifanova/LETA
Kāds laiks gaidāms ap Ziemassvētkiem, prognozē laika vērotājs Vilis Bukšs
Kaļķu iela.
Noderīgi ikdienā
2023. gada 12. decembris, 09:47

Kāds laiks gaidāms ap Ziemassvētkiem, prognozē laika vērotājs Vilis Bukšs

Jauns.lv

Līdz Ziemassvētkiem palikušas mazāk nekā divas nedēļas. Lai gan šobrīd zemi klāj balta sniega sega visā Latvijas teritorijā, Ziemassvētku brīvdienās tas varētu mainīties, lēš gan sinoptiķi, gan dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs. 

"Mēneša vidū varētu būt dažu dienu atkusnis, kad temperatūra dienas laikā var paaugstināties līdz +3, +5 grādiem. Dažādi nokrišņi. Laikā ap ziemas saulgriežiem (21. decembris) neliels sniegs un sals dienas laikā robežās no -3 līdz -8 grādiem. Skaidrās naktīs -12, -17 grādi,” laikapstākļus prognozē Bukšs. 

Laika vērotājs lēš, ka decembra otrajā pusē un laikā ap Ziemassvētkiem dienas varētu paiet atkušņu zīmē, dienas laikā temperatūrai sasniedzot pat +5 grādu atzīmi. 

"Laiks Ziemassvētku dienās daļā Latvijas ar nelielu salu naktīs un ar temperatūru tuvu nullei dienas laikā. Ziemassvētki Latvijas austrumos rādās būt balti, bet Latvijas rietumos tuvāk jūrai melni vai zaļi. Vēlāk, gada izskaņā, dienas ar nelielu salu nomainīs atkušņi un dažādi nokrišņi. Ceļi slideni,” teic Bukšs. 

Kopumā pirmais ziemas mēnesis paies neliela līdz mērena sala, atkušņu un viegla baltuma zīmē. Temperatūra tuvu decembra vidējai. Arī nokrišņi, kas pārsvarā būs sniegs - tuvu normai. Vēlāk, janvāra vidū un otrajā pusē temperatūra var noslīdēt zem  -22 grādiem, bet sniega sega daudzviet var pieaugt līdz pusmetram.