foto: Shutterstock
5 krāsas, kas 2023. gadā iziet no interjera modes
Noderīgi ikdienā
2023. gada 27. jūnijs, 10:27

5 krāsas, kas 2023. gadā iziet no interjera modes

Jauns.lv

Sienu krāsošana var piešķirt pavisam svaigu elpu mājoklī, taču tāpat kā visas modes tendences, arī sienu krāsojums var kļūt novecojis. Lai gan eksperti vienmēr iesaka izvēlēties mājoklim tādas krāsas, kas patīk pašam iemītniekam, ja vēlies sekot līdzi interjera modes tendencēm, izvairies no sekojošo krāsu izmantošanas savā miteklī:

1. Jebkurš pelēkas krāsas tonis

Lai gan gadiem ilgi pelēkā krāsa tika izmantota it visur, nu tā ir kļuvusi par “50 garlaicīgām nokrāsām”. "Šī gada krāsu tendences ir saistītas ar risku. Aktuāli ir pretstati, neparastas krāsu kombinācijas. No piparmētru zaļa līdz indīgi zilam. Miksējiet krāsas, nevis saskaņojiet tās,” mudina interjera dizainere Tamāra Džūnisa.

2. Balts

Baltas sienas, lai gan izskatās tīras un neitrālas, var būt arī neticami sterilas. "Lai gan spilgti balta krāsa joprojām ir laba izvēle, lai telpās radītu gaišu, gaisīgu un svaigu sajūtu, mēs visi ilgojamies pēc arvien vairāk piezemējošākām krāsām un savās mājās izvēlamies zemes toņus. Baltas krāsas ar smalkāku zilu, iedeguma vai akmenim līdzīgu nokrāsu būs galvenais, lai radītu mazliet vairāk dziļuma, vienlaikus saglabājot vieglumu,” teic interjera dizainere. 

3. Rozā

Dažādu nokrāsu rozā ilgi bija aktuāla interjera modes tendence, taču nu tai ir pienācis gals. “Lai gan dramatiskie toņi ir populāri sociālajos medijos un lieliski noder iedvesmai, bieži vien cilvēki atklāj, ka ir liela atšķirība starp to, ko ir patīkami aplūkot, un to, ar ko ir viegli dzīvot,” uzsver interjera dizainere Šeja Holanda. 

4. Sarkanais

Līdzīgi kā rozā, arī sarkanās sienas kādu laiku bija visur. "Spraigas rozā un sarkanās krāsas ir lieliski piemērotas modei, taču pēc ilgāka laika tās cilvēkiem sāk apnikt," saka Holande. "Daži mazumtirgotāji prognozē, ka spilgtas krāsas būs aktuāla tendence, bet mani klienti parasti pieprasa interjerus, kas plūst vienmērīgi, bet bez pārsteidzoša efekta. Viņi vēlas nomierinošu monohromatisku izskatu bez monotonijas. Viņi vēlas harmonisku krāsu paleti, kas atspoguļo sava veida enerģiju, kontrastējot ar ārpasaules skarbo realitāti."

5. Tumši zils un zaļš

Šogad no modes iziet arī šie toņi. Šīs krāsas lielākoties tika izmantotas akcentu sienām, un, tā kā šāda tendence vairs nav modē, arī šīs krāsas vairs nav modē.