foto: Shutterstock
Kā iznīcināt zāli un sūnas bruģa spraugās?
Noderīgi ikdienā
2023. gada 27. jūnijs, 06:38

Kā iznīcināt zāli un sūnas bruģa spraugās?

"100 Labi Padomi"

Ja spraugas bruģī aizaug ar zāli vai sūnām, var uz to pievērt acis, bet, ja vēlies, lai bruģis izskatās kā nesen ieklāts, ar nelūgtajiem viesiem nāksies regulāri cīnīties. 

Ķīmiskie līdzekļi

  • Līdzekļi, kas satur dzelzi, maina augsnes pH līmeni tā, ka sūnām tur augt vairs nepatīk, tāpēc tās iznīkst. Tiesa, ja dzelzi saturošus līdzekļus izmantosi bieži, tie skābinās augsni, un tad sūnas, iespējams, augs vēl vairāk. Mīnuss arī tāds, ka šie preparāti uz laiku nokrāsos bruģi dzelteni oranžā krāsā.
  • Vietas, kur bruģī aug sūna un zāle, apsmidzini ar Coca-Cola. Ja to darīsi regulāri, augi izzudīs.

Mehāniska iznīcināšana

  • Spraugas bruģī tīri ar asu nazi vai arī speciāli tam paredzētu instrumentu – bruģa nazi. Tā no spraugām bruģī izņemsi visu lieko. Pēc spraugu iztīrīšanas aizpildi tās ar smiltīm vai smalkām šķembām.
  • Ļoti efektīva metode ir spraugu tīrīšana ar spēcīgu ūdens strūklu, bet jāuzmanās, lai nesabojātu bruģi.
  • Eiropā visai izplatīts un ļoti iedaebīgs veids, kā iznīcināt sūnas un nezāles, ir to izdedzināšana. To dara ar nelielu degli, kas savienots ar gāzes balonu. Šis risinājums ir viens no labākajiem, jo iznīcina gan pašas nezāles un sūnas, gan arī to saknes un sēklas, turklāt tas ir pilnībā ekoloģiski. Tikai atceries, ka ar uguni jārīkojas ļoti uzmanīgi!

Tēmas