“Cold Brew” kafija
Garšīgi
2023. gada 14. jūnijs, 11:11

“Cold Brew” kafija

Jauns.lv

“Cold Brew” kafiju gatavo no maltās kafijas, kura tiek izmērcēta aukstā ūdenī, kas piešķir tai raksturīgo bagātīgo garšu un padara par perfektu atspirdzinājumu karstajās vasaras dienās. Tā ir lieliska vasaras alternatīva karstās kafijas vietā.

Pagatavošanas laiks: 5 min.
Sarežģītība: viegli

Sastāvdaļas:

• 100 g kafijas pupiņu
• 1 l auksta ūdens

Ņem vērā!

Ja vēlies iegūt augstākas kvalitātes auksto kafiju, tad noteikti ņem vērā un receptes pagatavošanā izmanto labākās kvalitātes kafijas pupiņas.

Pagatavošana:

  1. Samal kafijas pupiņas rupji, lai tās tekstūra nebūtu pārāk smalka; izmanto “De’Longhi” dzirnaviņas.
  2. Iemērc samaltās kafijas pupiņas ūdenī apmēram uz 12–24 stundām. Jo ilgāk tās būs izmērcētas ūdenī, jo spēcīgāka būs kafija.
  3. Kafijas koncentrātu atšķaidi ar ūdeni un pasniedz atdzesētu.

Izbaudi aukstas kafijas garšu!

Vai tu zināji?

Aukstās kafijas receptes kļuva populāras apmēram pēdējo desmit gadu laikā, bet tās ir zināmas jau vairākus gadsimtus.

Atsaucoties uz dažādiem avotiem, pirmā aukstās kafijas recepte nāk no Japānas apmēram ap 1600. gadu. Savukārt citi avoti norāda, ka aukstās kafijas receptes oriģināli nāk no ceļojošajiem holandiešu tirgotājiem, kuri šādu kafijas veidu dzēra, kamēr bija ceļā, un viņi ar šo recepti iepazīstināja Japānas kultūru.

Auksto kafiju pagatavo, iemērcot malto kafiju istabas temperatūras vai aukstā ūdenī, kur atstāj uz ilgāku laika periodu. Rezultātā tiek iegūta garda aukstā kafija, kas pilnībā ar savu garšu atšķiras no karsti pagatavotas kafijas, kura tiek atdzesēta. 

Receptē tiek izmantots auksts ūdens, kas neļauj daudzām kafijā šķīstošajām vielām pilnībā izšķīsts, līdz ar to tiek iegūta maigāka un saldāka kafija ar bagātīgu samtainu garšu, zemāku skābumu, patīkamu augļu un ziedu aromātu un kopumā ar mazāk vai bez rūgtiem komponentiem.

Receptes tapušas sadarbībā ar DeLonghi