Izcep torti valsts svētkos! Recepte kūkai "Sarkanais samts"
Kūku rotā pēc patikšanas un nacionālā noskaņojuma. Daudz laimes dzimšanas dienā, Latvija!
Garšīgi
2015. gada 17. novembris, 13:20

Izcep torti valsts svētkos! Recepte kūkai "Sarkanais samts"

Jauns.lv

Latvijas dzimšanas dienas svinību galdā neiztikt bez tortes, un, ja vēlies pārsteigt ciemiņus, kūka “Sarkanais samts” mūsu karoga krāsās būs tieši laikā. Kā tādu pagatavot, māca Mucenieku ielas “Pusdienotāju kluba” pavāre un žurnāla “100 Labi Padomi” recepšu autore Ieva Salmane.

Kūkas krāsas intensitāte būs atkarīga no pārtikas krāsvielas daudzuma, kādu izvēlēsies pielikt, savukārt kakao karote dos krāsai dziļo, pilnīgo toni. Torte sagriežama 16 gabaliņos, un tās gatavošanai vajadzēs 1 stundu.

Sastāvdaļas

300 g miltu

250 g cukura

250 ml eļļas

250 ml kefīra

2 olas

2–3 ēdk. pārtikas sarkanās krāsvielas

1 ēdk. kakao, bez kaudzes

2 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. sāls

1 tējk. vaniļas cukura

1 tējk. baltvīna etiķa

½ tējk. sodas

Krēmam:

350 g krējumsiera

200 ml saldā krējuma

4 ēdk. cukura

1 ēdk. citrona sulas

Gatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. 22 cm diametra cepamo formu izoderē ar cepampapīru.

2. Miltus sajauc ar sodu, cepamo pulveri, sāli un kakao, iesijā lielā bļodā.

3. Olas sakul ar cukuru, pakāpeniski tām pievieno eļļu un tad – kefīru. Iejauc arī vaniļas cukuru, sarkano krāsvielu un etiķi.

4. Olu maisījumu lej sausajās sastāvdaļās un samaisi, lai nav kunkuļu. Mīklu liec formā un cep uzkarsētajā krāsnī aptuveni 40 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka skaliņu – ja, iedurot kūkas viducī, to izvelc saucu, ir izcepis. Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē.

5. Lai pagatavotu krēmu, krējumsieru liec bļodā, pievieno citrona sulu un sakul viendabīgu. Putukrējumu uzputo kopā ar cukuru. Saputoto krējumu uzmanīgi iejauc krējumsierā.

6. Biskvītu sagriez divās plāksnēs, pusi krēma iezied starp plāksnēm, ar atlikušo krēmu pārzied kūkas virspusi. Rotā pēc patikšanas un nacionālā noskaņojuma.

Žurnāls “100 Labi Padomi” / Foto: Andris Tone