Snikera kūka - pēc 90. gadu populāro šokolādīšu garšas izslāpušajiem
Snikera cienītājiem nu ir laiks sarosīties!
Garšīgi
2015. gada 5. decembris, 17:07

Snikera kūka - pēc 90. gadu populāro šokolādīšu garšas izslāpušajiem

Jauns.lv

Esi izsalcis? Uzkod snikers! Tikai šoreiz - sniker-kūku! Šī patiesi gardā un sātīgā kūka iepriecinās visus, kuri laiku pa laikam sailgojas pēc 90. gados tik populāro pirmo ārzemju šokolādīšu "Mars" un "Snickers" garšas. Labu ēstgribu!

Sastāvdaļas:

Biskvītam

80g kakao

250g miltu

šķipsniņa sāls

1,5 tējk. sodas

150ml piena

120g sviesta

2 olas

200g cukura

Kremam

200g sviesta

200g grauzdētu zemesriekstu

450g vārīts iebiezinātais piens

200ml saldā krējuma

vaniļas cukurs

2 ēd.k. cukura

Gatavošana:

Bļodā sajauc miltus ar kakao, sodu un sāli.

Olas puto ar cukuru un mīkstu sviestu.

Tad pievieno pienu un beigās iemaisa miltu maisījumu.

Masu rūpīgi samaisa un lej ietaukotā veidnē.

Cep 180 grādos apmēram 25 minūtes.

Kad biskvīts izcepies, to atdzesē un sagriež horizontāli trijās daļās.

Kremam: mīkstu sviestu puto ar iebiezināto pienu, tad pievieno grauzdētos zemesriekstus.

Saldo krējumu saputo stingrās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.

Atdzisušajai kūkas pamatnes kārtai smērē krema kārtu, pēc tam virsū liek putukrējumu.

Uzliek otru biskvīta kārtu, ko pārziež ar krema kārtu un putukrējumu.

Pa virsu liek trešo biskvīta kārtu.

Kūkas malas pārsmērē ar putukrējumu, kam pievienots nedaudz kakao.

Kūku rotā ar šokolādes puķītēm, baltās šokolādes gabaliņiem.


Recepte un foto: Agita Gabrāne / mammamuntetiem.lv