Snikera kūka - pēc 90. gadu populāro šokolādīšu garšas izslāpušajiem
Esi izsalcis? Uzkod snikers! Tikai šoreiz - sniker-kūku! Šī patiesi gardā un sātīgā kūka iepriecinās visus, kuri laiku pa laikam sailgojas pēc 90. gados tik populāro pirmo ārzemju šokolādīšu "Mars" un "Snickers" garšas. Labu ēstgribu!
Sastāvdaļas:
Biskvītam
80g kakao
250g miltu
šķipsniņa sāls
1,5 tējk. sodas
150ml piena
120g sviesta
2 olas
200g cukura
Kremam
200g sviesta
200g grauzdētu zemesriekstu
450g vārīts iebiezinātais piens
200ml saldā krējuma
vaniļas cukurs
2 ēd.k. cukura
Gatavošana:
Bļodā sajauc miltus ar kakao, sodu un sāli.
Olas puto ar cukuru un mīkstu sviestu.
Tad pievieno pienu un beigās iemaisa miltu maisījumu.
Masu rūpīgi samaisa un lej ietaukotā veidnē.
Cep 180 grādos apmēram 25 minūtes.
Kad biskvīts izcepies, to atdzesē un sagriež horizontāli trijās daļās.
Kremam: mīkstu sviestu puto ar iebiezināto pienu, tad pievieno grauzdētos zemesriekstus.
Saldo krējumu saputo stingrās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
Atdzisušajai kūkas pamatnes kārtai smērē krema kārtu, pēc tam virsū liek putukrējumu.
Uzliek otru biskvīta kārtu, ko pārziež ar krema kārtu un putukrējumu.
Pa virsu liek trešo biskvīta kārtu.
Kūkas malas pārsmērē ar putukrējumu, kam pievienots nedaudz kakao.
Kūku rotā ar šokolādes puķītēm, baltās šokolādes gabaliņiem.
Recepte un foto: Agita Gabrāne / mammamuntetiem.lv