Kā pasargāt māju no zagļiem? Ļoti rupja kļūda – durvju eņģes uz ārpusi. VIDEO
Garnadži ir aktīvi sociālo tīklu lietotāji – tāpēc apdomā, pirms feisbukā lielies ar savu jaunāko dārgo pirkumu. Zinot trikus un atsevišķas vietas, kur jāuzspiež, zaglis elementāri uzlauž gan logus, gan balkonu vai terašu plastmasas durvis.
Noderīgi ikdienā
2015. gada 30. decembris, 12:18

Kā pasargāt māju no zagļiem? Ļoti rupja kļūda – durvju eņģes uz ārpusi. VIDEO

Jauns.lv

Svētki ir laiks, kad daudzi cilvēki dodas apmeklēt savus radiniekus dažādas Latvijas vietās. Tas nozīmē, ka ierastais mājoklis pat uz vairākām dienām tiek atstāts neviena nepieskatīts. Kā pasargāt savu mājokli no garnadžiem, un vai tiešām svētku laikā zagļi uzdarbojas pastiprināti?

Valsts policijas statistika gan neuzrādot, ka Ziemassvētku un Jaungada brīvdienu laikā palielinātos zādzību skaits no mājokļiem, un likumsargi atgādina, ka savs īpašums jāsargā vienmēr - tiklab ikdienā, kā arī svētku laikā.

Profesionāliem zagļiem ārdurvis nav nekāds šķērslis, rūdīts darbonis tās atmūķēs desmit sekunžu laikā. Jo sarežģītāka slēdzene – jo ilgāk. Viena no rupjākajām kļūdām ir uzstādīt ārdurvis ar eņģēm uz āru. No iekšpuses nofiksētiem jābūt arī garāžas vārtiem.

Eksperti iesaka – naktī un kad neviena nav mājās, logus nevajag atstāt ne vaļā, ne arī vēdināšanas režīmā. Zinot trikus un atsevišķas vietas, kur jāuzspiež, zaglis elementāri uzlauž gan logus, gan balkonu vai terašu plastmasas durvis.

Populāra tendence zagļiem ir izmantot celtniecības putas – tās tiek iespiestas spraugās un piebriestot atspiež vaļā logus vai durvis, stāsta apsardzes firmas pārstāvis. Garnadži ir aktīvi sociālo tīklu lietotāji – tāpēc vēlams apdomāt, pirms feisbukā lielies ar savu jaunāko dārgo pirkumu. Diennakts tumšajā laikā ieteicams turēt aizvērtus aizkarus, lai zagļi no ārpuses nevar izpētīt tavu mājokļa iekārtojumu un iespējamās vērtīgās mantas.

Neaizvietojams mājas sargs ir suns – to atzīstot arī paši zagļi. Dažādas drošības sistēmas vieglāk vai grūtāk iespējams apiet, taču dzīvnieku prognozēt ir gandrīz neiespējami. Protams, sunim ir jābūt trenētam, viņš nedrīkst būt pārāk draudzīgs pret svešiniekiem un ņemt no viņiem ēdienu.

Vairāk ekspertu padomus mājokļa drošībai skatieties TV sižetā!

Kasjauns.lv / Video: LTV


Tēmas