Noderīgi ikdienā
2016. gada 12. marts, 08:45

Mākslīgie ziedi mājās – tagad tā ir modes lieta

Jauns.lv

Pagājuši laiki, kad mākslīgos ziedus telpā uzskatīja par sliktas gaumes paraugu. Tieši otrādi – šobrīd tie kļuvuši par interjera stila elementu. Skaidro interjera žurnāliste Anita Pīra.

Mākslīgos ziedus var izrādīt gan pa vienam, gan kombinēt neskaitāmās variācijās un visdažādākajos kārtojumos.

* Ražošanas tehnoloģijas nodrošina iespējas, ka no kompozītmateriāliem un tekstila izgatavotie ziedi un augi praktiski nav atšķirami no dabīgajiem. Ražotāji piedāvā ļoti plašu ziedu un augu klāstu – gan visdažādākās plaukuma stadijas un krāsu paletes tulpes, rozes, peonijas un hiacintes, gan ziedošus augļu koku zarus un eksotiskus augus kā orhidejas un strelīcijas. Mākslīgo augu klāstā atrodamas gan tūjas un bukši, ko var izmantot ne vien telpu, bet arī terašu un balkonu apzaļumošanai, gan arī visdažādākie telpaugi, sākot no kaktusiem un lauru kokiem līdz dažādu izmēru palmām.

* No mākslīgajiem ziediem var veidot bagātīgus un neparastus puķu pušķus, jo tiem nav savstarpējas bioloģiskas nesaderības kā dabīgajiem ziediem.

* Mākslīgie augi telpā ļauj radīt nemainīgu interjeru, jo nav pakļauti dabiskajām pārmaiņām, turklāt ir tikpat labs putekļu uztveršanas objekts kā zaļie augi, taču daudz vienkāršāk un ērtāk kopjams. Un mākslīgie augi nav jālaista, bet ziediem nav jāmaina ūdens, un tie priecē ļoti ilgu laiku.

Ziedi un augi ir ne vien krāšņi pēc izskata, bet arī ļoti viegli kopjami – kad puķes šķiet noputējušas, tās vienkārši zem tekoša ūdens nomazgā, (var lietot arī šķidros mazgāšanas līdzekļus) un ļauj dabiski nožūt.

* Interjeristi izmanto arī kādu netradicionālu paņēmienu dabīgo augu dzīves cikla pagarināšanai, piemēram, noziedējušas orhidejas lapās, gaidot, kad tā atkal uzziedēs, iestiprina mākslīgos ziedus – tas ļauj ātrāk sagaidīt ziedēšanas brīnumu. Kombinēt mākslīgo ar dabīgo var arī citiem augiem.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock


Tēmas