foto: Shutterstock
Kā 10 minūtēs padarīt savu dzīvokli 10 reizes mājīgāku
Noderīgi ikdienā
2018. gada 15. jūnijs, 14:19

Kā 10 minūtēs padarīt savu dzīvokli 10 reizes mājīgāku

Jauns.lv

"Kad dodos uz fotosesijām cilvēku mājās, es nevedu sev līdzi kaudzēm rekvizītu. Parasti esmu tikai es un mana kamera. Taču daudzajos darba gados esmu iemācījusies dažus vienkāršus trikus, ko parasti izmantoju fotosesiju laikā. Tās ir vienkāršas un mazas lietiņas, kas palīdz sagatavot māju fotoobjektīvam "draudzīgu". Un to var izdarīt pat 10 minūtēs vai mazāk - un telpa kļūs pievilcīgāka pašai svarīgākajai auditorijai - jums pašiem," vietnē apartmenttheraphy.com pieredzē dalās fotogrāfe Nensija Mičela.

Tiec vaļā no krāmiem

"Kas ir pirmais, ko daru pirms fotosesijas? Es izmetu nevajadzīgās lietas. Gandrīz katrās mājās ir tādi mazi krāmiņi - kaste šeit, papīru kaudze tur. Jūs varat šīs lietas pat nemanīt, jo esat pieraduši. Un šajā gadījumā lielisks triks, kas palīdzēs pamanīt krāmus, kurus vairs neredzat, ir - nofotografēt mājokli. Tā jūs paskatīsieties uz tām caur fotoobjektīva aci, pamanīsiet nevajadzīgās lietas un varbūt iedvesmosieties kaut ko mainīt," raksta apartmenttherapy.com.

foto: Shutterstock

Kaut ko noņemiet vai izmetiet

"Vai tik Elizabete Teilore neteica, ka vajag apģērbties, paskatīties spogulī un noņemt vienu aksesuāru? (Labi, tā bija Koko Šanele, kas ir daudz svarīgāk.) Es iesaku šo principu piemērot arī mājām. Jā, mājlietas ir tik ļoti skaistas. Taču, aizvācot vienu vai citu lietu, jūs radīsiet brīvāku un relaksētāku atmosfēru, atlikušajām lietām dodot iespēju parādīt sevi labāk. Tas nenozīmē, ka savas mīļlietiņas jums uzreiz ir jāmet ārā. Aiznesiet tās uz citu istabu, varbūt ielieciet skapī. Bet pēc laika, kad būsiet gatavi jaunām pārmaiņām, atkal atlieciet tās atpakaļ un kombinējiet ar jauniem priekšmetiem (aizvācot savukārt iepriekšējos," iesaka Mičela. 

foto: Shutterstock

Ļaujiet savām mēbelēm elpot

"Vēl kāds triks, kuru dažkārt izmantoju, ir - mazliet atstumju mēbeles nost no sienas. Izmēģiniet," iesaka fotogrāfe. "Kaut vai dažus centimetrus nost no sienas, un telpa jau izskatīsies citādi. Būs brīvāka, gaisīgāka sajūta. Telpa elpos."

foto: Shutterstock

Izrotā mājokli ar ziediem

Ja uzmanīgi pavērosiet, jūs redzēsiet, ka lielākajā daļā fotogrāfiju skaistajos interjera žurnālos ir redzami svaigi ziedi. Šī nelielā dabas klātbūtne piešķir dzīvīgumu un tekstūru, palīdzot atsvaidzināt modernās dizaina līnijas. Protams, ja vēlies allaž mājās svaigus ziedus, tas būs dārgs prieks, taču tādu pašu efektu var sasniegt ar telpaugiem, kuri (cerams) ir vienreizējs pirkums.

Izmēģini diagonālu novietojumu

"Viens no veidiem, kā fotogrāfiju padarīt interesantāku, ir paņemt kādu kadrā esošo priekšmetu un pagriezt to mazliet diagonāli. Izmēģini to ar mēbelēm, piemēram, ar krēsliem. Nav tādu likumu, kas noteiktu, ka visām mēbelēm ir jāstāv taisni. Ja uz savu mājokli raudzīsieties kā stilisti, jums agri vai vēlu izdosies atrast veidu, kas pašiem visvairāk iet pie sirds," iesaka Nensija Mičela.