Lieldienām piemērotākās baltās olas šogad nebūšot dārgākas
Šogad olu cenas Latvijā ir pērnā gada līmenī.
2016. gada 20. marts, 11:55

Lieldienām piemērotākās baltās olas šogad nebūšot dārgākas

Jauns.lv

Šogad olu cenas Latvijā ir saglabājušās pērnā gada līmenī, pauda aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

"Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite aģentūrai BNS sacīja, ka šogad olu cenas "Rimi" veikalos būs pērnā gada līmenī.

Baltās olas "Rimi" veikalu sortimentā ir pieejamas no marta sākuma. "Baltajām olām vislielākais pieprasījums ir Lieldienu laikā, savukārt citos periodos pircēji dod priekšroku ierastajām brūnajām olām," pastāstīja Bite.

Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" Mārketinga vadītāja Zane Kaktiņa sacīja, ka gan balto, gan brūno olu cenas pēdējā gada laikā "Maxima Latvija" veikalos nav kāpušas un šogad saglabājas līdzīgā apmērā kā pērn.

Viņa piebilda, ka "Maxima Latvija" veikalos ir pieejamas dažāda lieluma olas dažādos iepakojumos. "Jau šonedēļ klientiem piedāvājam iegādāties arī baltās olas, kas vispirktākās ir Lieldienu periodā. Tāpat veikalos pieejamas paipalu olas, ko pircēji iecienījuši ne tikai svētkos, bet arī ikdienā," sacīja Kaktiņa.

Turpretī mazumtirgotāja "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine pastāstīja, ka šogad, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, olu cenas veikalos "Elvi" ir samazinājušās 10-14% apmērā.

Šogad Lieldienu brīvdienas ir no 25. līdz 28.martam.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA