Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Šodien pasaulē svin cepšanas dienu. Uzzini, kā pagatavot pavasarīgu franču rabarberu kūku!

Garšīgi
17. maijā 19:14 2018. gada 17. maijā 19:14
Jauns.lv
17. maiju daudzviet pasaulē svin kā cepšanas dienu, un tiem, kuri arī savā virtuvē jūtas kā mājās, šis ir lielisks iemesls pagatavot gardu pavasara našķi gan sev, gan citiem. Sadarbībā ar iecienīto Vecrīgas kafejnīcu “Spināti un sviests” piedāvājam atsvaidzinošas franču rabarberu kūkas recepti.

1.    Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Izoderē ar cepamo papīru 26 cm diametra cepamo formu

2.    Sajauc bļodā miltus, cepamo pulveri un sāli

3.    Sviestu puto ar cukuru, pa vienai pievienojot olas. Iekuļ vaniļu, apelsīna miziņu un sulu

4.    Masā iecilā miltus, iemaisa rabarberus un zemenes

5.    Mīklu liek formā un nolīdzina virsmu, pārkaisa mandeles

6.    Cep krāsnī aptuveni stundu, gatavību pārbauda ar koka skaliņu

Pagatavot iespējams mājās, krāsnī jācep aptuveni viena stunda! (Foto: Vladimirs Kravcovs)

Sastāvdaļas:

200 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1/8 tējk. sāls
120 g mīksta sviesta
200 g cukura
vaniļa
1 ēdk. rīvētas apelsīna miziņas
2 ēdk. apelsīnu sulas
3 olas
600 g rabarberu, sagrieztu
100 g svaigu zemeņu, ripiņās
Mandeļu plāksnītes vai citi rieksti

Citi šobrīd lasa

Irēna Pulkinena neslēpj, ka viņai drīz jau 70: "Es no vecuma nebaidos" 8
VIDEO: velosipēdists un fūres vadītājs Krasta ielā noskaidro attiecības 48
Valtera Frīdenberga līgava Kristīne viņa piemiņai publicē sirsnīgu foto
Pievienot komentāru

"Любовница" Петросяна впервые прокомментировала слухи о своей беременности

Врачи пытались спасти похороненную заживо овчарку