2 sātīgu salātu receptes no tā, kas ledusskapī
Piedāvājam 2 receptes: raibie olu salāti un dārzeņu salāti ar sieru.
Dārzeņu salāti ar sieru
Var izmantot gan Holandes tipa, gan cietos sierus. Ja ledusskapī atrodas arī vārīta vistas vai liellopa gaļa, to var sagriezt salmiņos un pievienot pārējiem produktiem.
6 porcijas
20 minūtes pagatavošanai
600 g vārītu biešu
400 g gurķu
150 g rīvēta siera
2 ēdk. skābā krējuma
2 ēdk. majonēzes
sakapāti pētersīļi
malti melnie pipari
1. Bietes nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās. Gurķus sagriez gabaliņos.
2. Dārzeņus ber bļodā un pievieno sieru.
3. Krējumu samaisi ar majonēzi un pipariem. Pievieno dārzeņiem un izcilā.
4. Pārkaisi ar zaļumiem.
Raibie olu salāti
Ja vēlies, mērcei vari pievienot arī mārrutkus un labu kečupu, bet salātiem – rīvētu sieru. Marinētu gurķu vietā vari ņemt arī svaigos. Te iederas arī salmiņos sagriezta desa.
4 porcijas
20 minūtes pagatavošanai
8 vārītas olas
2 marinēti gurķīši
2 tomāti
1 sīpols
100 g konservētu zaļo zirnīšu
4–5 ēdk. skābā krējuma
1 ēdk. majonēzes
1 tējk. sinepju
sakapāti zaļumi
sāls, malti pipari
1. Olas nolobi un sagriez gabaliņos. Sīpolu nomizo un sakapā. Gurķīšus un tomātus sagriez mazos gabaliņos.
2. Ber bļodā un pievieno notecinātus zaļos zirnīšus.
3. Krējumu samaisi ar majonēzi, sinepēm, sāli un pipariem un pārlej salātiem. Saudzīgi samaisi un pārkaisi ar zaļumiem.