foto: LETA
Sākusies pieteikšanās Latvijas lielākā ķirbja čempionātam
Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jānomēra ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli.
Noderīgi ikdienā
2017. gada 26. septembris, 12:35

Sākusies pieteikšanās Latvijas lielākā ķirbja čempionātam

LETA

Veikalu tīkls "Maxima" izsludinājis pieteikšanos ikgadējam Latvijas lielākā ķirbja čempionātam, informēja mazumtirgotāja "Maxima Latvija" pārstāvji.

Lielākā ķirbja čempionātam līdz 20.oktobrim ir aicināts pieteikties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuram šosezon ir izdevies izaudzēt varena izmēra ķirbi.

Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jānomēra ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli. Šie dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un kontaktpersonas tālruņa numuru jānorāda pieteikuma anketā internetā.

Konkursam iespējams pieteikties, arī zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru darba dienu no plkst.8 līdz 22) vai rakstot uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi "Pieteikums konkursam "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts"".

Par kvalificēšanos finālam katrs dalībnieks tiks informēts personīgi.

Latvijas lielākā ķirbja čempionāts notiks Rīgas zooloģiskajā dārzā 26.oktobrī.

Pasākuma organizatori cer, ka šogad tiks pārspēts pagājušajā gadā uzstādītais rekords un tiks pieteikts vēl varenāks ķirbis par 404 kilogramu smago ogu, kuru pērn izaudzēja Elīza Neimane no Kurmāles pagasta, Kuldīgas novadā, pārspējot arī visu iepriekšējo gadu uzstādītos rekordus.