Vienkārši un praktiski: audzē redīsus balkona kastē!
Ja kastes ir vairākas, svaigu redīsu raža tiek nodrošināta ilgākam laikam.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 4. maijs, 09:06

Vienkārši un praktiski: audzē redīsus balkona kastē!

Jauns.lv

Lai pavasarī tiktu pie pašaudzētiem redīsiem, nemaz nevajag dobi dārzā, pietiek, ja ir balkons vai terase, kur atvēlēt vietu standarta kastēm. Protams, der arī lieli, sekli puķu podi un toveri, ko piepilda ar dārza melnzemi vai speciālo sakņaugiem domāto augsni.

* Ja redīsus sēj balkona kastē, tad ik pēc 10 centimetriem ar pirkstu iespied 2–3 centimetrus dziļu caurumiņu. Katrā caurumiņā ieber pa sēklai, aizber ciet un ar mazu lejkanniņu, kam smalks sietiņš, aplaisti. Standarta izmēra kastē var sēt redīsus trīs rindās, bet pamīšus.

* Kad redīsi sadīgst, var labi redzēt, kur sējumā palicis kāds caurums, proti, sēkla nav uzdīgusi. Tur iesēj jaunu sēklu.

* Kad redīsi sāk nogatavoties un ir ēdami, katra izrautā redīsa vietā atkal iebāz jaunu sēklu. Iespējams, ka tagad vajadzēs papildināt augsni un attiecīgi bagātināt ar barības vielām. Atšķirībā no parastajiem paņēmieniem, kad redīsus sēj biezā rindā un pēc tam retina, šajā variantā nav nepieciešama retināšana, uzreiz var redzēt, kas izdīdzis un aug un kura rinda jāpapildina. Ja kastes ir vairākas, svaigu redīsu raža tiek nodrošināta ilgākam laikam.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock