foto: Deniss Kaibagarovs, Diāna Vaska/Cat Care Community
Gaišā dienas laikā Rīgā apzog kaķēniem domātu labdarības akciju
Meitenes liek cerības uz apkārtējo atsaucību un tirdzniecības centrā esošajām videonovērošanas kamerām, kurās varētu būt piefiksēta zādzība.
Mūsu mīluļi
2017. gada 15. augusts, 06:30

Gaišā dienas laikā Rīgā apzog kaķēniem domātu labdarības akciju

Edvīns Rakickis

Kasjauns.lv

Lai palīdzētu cilvēkiem aizdomāties, ka labāk ir adoptēt bez mājām palikušos mājdzīvniekus, nevis tos pirkt, vienā no lielākajiem tirdzniecības centriem tika sarīkota fotoizstāde ar mērķi palīdzēt atrast īstas mājas kaķēniem, kuri šobrīd dzīvo bez saimnieka, kā arī vākt ziedojumus. Diemžēl jau pirmajās izstādes dienās sabiedrība parādījusi savu neglītāko pusi – viena no piepildītajām ziedojumu kastītēm nozagta.

Notiekošās izstādes “Gribu mājās” apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar kaķiem, kuri šobrīd, gaidot savu saimnieku, mīt dzīvnieku aizsardzības biedrības “Cat Care Community” pagaidu mājās.

Iepazīties ar minčiem var, aplūkojot izvietotās bildes, kurās peļu junkurus uzbildējis profesionāls fotogrāfs. Pie katra foto ir īss dzīvnieciņa apraksts un kontaktinformācija kaķa adopcijai.

Kaķēnu izstāde "Gribu mājās"

Lai palīdzētu cilvēkiem aizdomāties, ka labāk ir adoptēt bez mājām palikušos mājdzīvniekus, nevis tos pirkt, tirdzniecības centrā “Riga Plaza” tika ...

gallery icon
27

Akcijas mērķis ir palīdzēt kaķiem, kas meklē mājas, un mudināt cilvēkus Latvijā adoptēt, nevis pirkt dzīvniekus. Galvenās organizētājas ir rīdzinieces Anastasija Jahova, Zanda Indriksone, Dana Kurdjašova un Irina Zaiceva.

Kaķēnu izstāde apzagta jau otrajā dienā

Taču apņēmīgo meiteņu centienus aizēnojusi kāda līdz šim nenoskaidrotas personas (vai personu grupas) bezkaunība.

Jau otrajā dienā - 13. augustā - pēc izstādes atklāšanas dzīvnieku aizsardzības biedrības “Cat Care Community” “Facebook” kontā ievietots visai apbēdinošs paziņojums: “No mūsu izstādes “Rīga Plaza” ir nozagta ziedojumu kastīte! Diemžēl tā ir mūsdienu sabiedrības problēma, tas ir nepieņemami un necilvēcīgi!

Viena no izstādes organizētājām Zanda Indriksone neslēpj izbrīnu par necilvēcīgo rīcību publiskā vietā: “Vēl neesam skatījušās tirdzniecības centra novērošanas kameru safilmēto, taču šodien brauksim uz policiju un ziņosim par šo gadījumu. Uzskatu, ka tas ir necilvēcīgi. Kā var zagt naudu, kas saziedota kaķu uzturēšanai un ārstēšanai? Zemāk nav kur krist!”

foto: "Cat Care Community" personīgais arhīvs
Zandas Indriksones biedrība "Cat Care Community" līdz šim palīdzējusi atrast mājas vairāk nekā 200 kaķiem, kā arī uzbūvējusi vairāk nekā 100 ielas kaķu mājiņas.

Kastītē bijis labi ja 20 eiro

Par notikušo sociālajos tīklos sašutumu paudusi arī Zandas kolēģe Dana: “Vēlos zināt, kurš tas bija? Runa nav par naudu, tur bija labi ja 20 eiro. Vienkārši vēlos zināt, kas tas par cilvēku?”

Zanda piebilst, ka garnadzim par labu, iespējams, nospēlējusi apstākļu sakritība – meitenes ziedojumu kastīti vēl nebija paspējušas piestiprināt: “Grasījāmies to darīt, taču neviens jau nevarēja iedomāties, ka kāds tiešām to varētu nozagt.”

Cilvēkiem ir iespēja palīdzēt

Izstādes rīkotājas aicina sazināties tos, kuri būtu redzējuši ko aizdomīgu, kā arī ikvienu, kuram varētu būt jelkāda informācija saistībā ar notikušo.

Savukārt tiem, kuri vēlas izpalīdzēt meitenēm adoptējot kaķēnu vai ziedojot dzīvnieciņu labklājībai, šāda iespēja būs vēl trīs nedēļas.

Izstādi “Gribu mājās” būs iespējams apmeklēt līdz pat 1. septembrim tirdzniecības centrā “Riga Plaza” Rīgā, Mūkusalas iela 71, katru dienu no plkst. 10:00 līdz 21:00.

Biedrība “Cat Care Community” palīdz kaķiem gan atrast pastāvīgas mājas, gan nodrošina dzīvniekiem pagaidu mājas, un aktīvi meklē tiem jaunus saimniekus.

Līdz šim biedrība palīdzējusi atrast mājas vairāk nekā 200 kaķiem, kā arī uzbūvējusi vairāk nekā 100 ielas kaķu mājiņas.

Vietnē Pukainis.lv tiek veidoti profili dzīvniekiem, kuri ir bez pienācīgas pajumtes un saimnieka ar cerību atrast tiem jaunas mājas.