Politologs Filips Rajevskis: "Pavasaris ir gaismas laiks!"
2016. gada 10. maijs, 12:00

Politologs Filips Rajevskis: "Pavasaris ir gaismas laiks!"

Jauns.lv

Filips Rajevskis atzīst – pavasarī politikā iestājas "rudens", jo visi gaida atvaļinājumus un mierīgo vasaras laiku. Tomēr dabā tas ir mošanās un darbošanās laiks. Kas pavasarī nodarbina Filipu un kas viņam liek justies labi? Jautāsim viņam pašam!

Filips atklāj, ka pavasaris viņam ir ļoti darbīgs laiks, jo ir jāķeras klāt dārza darbiem. Viss, kas nav paspēts rudenī, ir jāizdara pavasarī, un rudenī vienkārši nav iespējams paspēt visu! Dārzā vienmēr atrodas daudz darbu, viss ir jāsakopj un jāsagatavo, lai dobēs atkal kaut kas varētu augt! Tādēļ Filips, kas radis regulāri sportot visu gadu, pavasarī samazina treniņu apjomu – dārza darbos jau sanāk sportot diezgan, saka Filips.

Pavasaris nāk ar zaļumiem un svaigajām sulām

Pavasaris nāk ar īstiem zaļumiem, uzsver Filips. Jā, veikalos zaļumi ir pieejami visu gadu, tomēr tas nav tas pats, kas pirmie pavasara zaļumi, ko sākot no marta parasti var iegādāties tirgū. Tie ir īstie pavasara vēstneši. Tāpat Filips ir iecienījis svaigi spiestās sulas. Tās lielā C vitamīna daudzuma dēļ spēj aizstāt kafiju, uzskata Filips, tādēļ pavasarī labprāt tasi kafijas aizstāj ar svaigās sulas glāzi. “Kafiju vienkārši mazāk gribas!” saka Filips. Sulās esošo vitamīnu efektu uzreiz var just, īpaši C vitamīnu – tas uzreiz tonizē. Galvenais neaizmirst pamainīt sulu recepti, pavariēt ar augļiem un dārzeņiem, uzsver Filips.

Sulu spiešana gan daudziem saistās ar laikietilpīgu sulu spiedes tīrīšanas procesu, tādēļ Filips uzsver, ka aparāta ērtums un ātrā tīrīšana ir ļoti svarīga. Piemēram, Philips jaunā šķiedrvielu sulu spiede ir labs risinājums tiem, kam ir svarīga aparāta ērtība un tīrīšanas vieglums, jo tā mazgāšanai nepieciešama mazāk kā minūte. Tas ir pats galvenais – cik ātri aiz sevis vari sakopt, saka Filips. Ja aparāts nebūs ērts lietošanā, jau drīz vien tas tiks aizmirsts kādā virtuves plauktā.

Pavasara nogurums

Vaicāts par pavasara nogurumu, Filips atzīst, ka ir ar to saskāries. “Kādreiz katru aprīli saslimu! Kā beidzās gripas sezona, tā biju slims!” atklāj politologs, papildinot, ka, visticamāk, tas skaidrojams ar ziemas aktivitātēm. Agrāk viņš ziemās mazāk sportoja ārā, svaigā gaisā, savukārt pavasarī uzreiz gribējies sportot ārā, tā arī saslimšanas bija klāt. Tagad Filips arī ziemā cenšas sportot svaigā gaisā, pēc kā mānīgajā pavasara laikā jūtas labāk.

Izbaudiet dabīgo gaismu!

Ko Filips novēl citiem neaizmirst izbaudīt pavasarī? Tās ir gaišās naktis! Visu gadu mums ir diezgan tumšs, bet tieši pavasaris ir gaismas laiks, kad gaisma atgriežas un saglabājas līdz pat jūlija vidum. Šī dabiskā gaisma – tā mums noteikti jāizbauda, uzsver Filips.

Galerijas foto tapuši mājīgajās “Viesistabas” telpās.

Reklāmas raksts sadarbībā ar Philips / Publicitātes foto


Tēmas