foto: Shutterstock
Recepte, kā mājās pagatavot gumijas lācīšus un konfektes
Daudz veselīgāki par veikalā pirktajiem!
Garšīgi
2017. gada 19. maijs, 14:40

Recepte, kā mājās pagatavot gumijas lācīšus un konfektes

"100 Labi Padomi"

Bērniem un ne tikai viņiem vien ļoti garšo veikalos nopērkamie gumijas lācīši, taču to sastāvs nepavisam nav tāds, ko vajadzētu ēst. Turklāt tiem, kuri atsakās no dzīvnieku produktiem pārtikā, nav pieņemams želatīns, kas arī ietilpst šajās konfektēs.

Mājās gumijas lācīšus var pagatavot no dažādām augļu un ogu sulām un želatīnu aizvietot ar agaragaru, kas nopērkams lielveikalos un arī garšvielu veikaliņos.
Konfekšu pagatavošanai piemērotas ir mazas silikona veidnītes, arī šokolādes konfekšu veidnītes un citi ļoti mazi trauciņi. Ja nekā tāda nav pie rokas, tad tikpat labi var iztikt ar paplāti vai cepamplāti, kurā ieklāts cepampapīrs. Tad gatavo maisījumu uzlej uz plāts, izlīdzina un pēc atdzesēšanas vienkārši sagriež mazos gabaliņos.

foto: Shutterstock

100 ml ogu vai augļu sīrupa
100 g cukura
5 g agaragara
1 ēdk. citronu sulas
50 ml + 30 ml ūdens

1. Mazā, bet padziļā bļodiņā ielej aukstu ūdeni.
2. Iemaisi agaragaru un atstāj, lai aptuveni 15 minūtes briest.
3. Liec ūdens peldē un lēnām sakarsē, bet neuzvāri.
4. Mazā katliņā ielej 30 ml ūdens, ieber cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāri, pēc tam noņem no uguns.
5. Izšķīdinātajā cukurā iemaisi ogu sīrupu, uzbriedušo agaragara maisījumu un citronu sulu.
6. Visu vēlreiz uzvāri un uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, karsē vēl 5 minūtes.
7. Salej mazās veidnītēs vai ledus kubiņu trauciņos un uz vairākām stundām ieliec ledusskapī. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnītēm.

foto: Shutterstock

Rēķinies, ka gatavās konfektītes sākumā būs mazliet mitras, bet, jo ilgāk pastāvēs, jo sausākas kļūs. Veikalos nopērkamās gumijas figūriņas speciāli apstrādā, lai tās nebūtu lipīgas. Ja vēlies, līdzīgu rezultātu var panākt, ja konfektes ļoti, ļoti plānā kārtiņā apsijā ar kartupeļu vai kukurūzas cieti. To pašu var panākt, ja burkā ieber mazliet cietes, ieliek konfektītes, aizskrūvē ciet un kārtīgi sakrata. Laika gaitā tās gan aizvien vairāk sažūs, tāpēc ilgāk par nedēļu nav vērts glabāt – ja vispār tik ilgi izdodas noturēt.