foto: LETA
Viens pēc otra beidz pastāvēt glaunākie Rīgas restorāni Daugavas krastā
Restorāns "Ostas skati".
Garšīgi
2017. gada 9. maijs, 06:32

Viens pēc otra beidz pastāvēt glaunākie Rīgas restorāni Daugavas krastā

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Šovasar durvis slēguši divi publikas iecienīti augstākās klases restorāni Rīgā, uz kuru terasēm rīdzinieki un pilsētas viesi varēja baudīt romantiku Daugavas krastā – „Eksports” Andrejostā un „Ostas skati” Ķīpsalā. Kasjauns.lv restorānu nu jau bijušajiem saimniekiem jautāja, kādēļ tie savu darbību pārtraukuši.

foto: Facebook
Restorāns "Eksports" marta beigās darbību izbeidza.

Gan „Eksports”, gan „Ostas skati” bija izveidojušies par neatņemamu Rīgas vizītkarti. Restorānos varēja baudīt ne tikai izcilus ēdienus, bet tur arī notika daudzi kultūras pasākumi un svinības, kas vienmēr bija smalkās publikas uzmanības centrā. Tās nebija vietas, kas sezonas laikā varēja sūdzēties par apmeklētāju trūkumu - pie tām pietauvojās jahtas un notika vienas no pilsētas glaunākajām saiešanām.

„Vienkārši kļuvām pārāk labi”

„Eksporta” saimnieks Jānis Joksts par restorāna slēgšanas iemesliem portālam Kasjauns.lv teic: „Iemesls „Eksporta” darbības apturēšanai ir biznesa videi visnotaļ banāls - šo sešu gadu laikā vienkārši kļuvām pārāk labi, tāpēc citiem kļuva skumji, un tie sagribēja tikt mūsu vietā. Atgādināšu, ka sākums bija pat šķūnim necienīgās telpās, taču šo gadu laikā, lielu investīciju un smaga darba rezultātā telpas tika pilnībā pārbūvētas, reputācija nostiprināta un atlasīta izcila komanda! Diemžēl bizness ir bizness, un nauda ir nauda, tāpēc arī rentabilitātei ir savas sarkanās līnijas. Atšķirībā no daudzām spekulācijām un pieņēmumiem, mēs labi apzināmies vietas patieso perspektīvu ar vai bez pārbūvēm, tāpēc novēlām jaunajiem nomniekiem nākamos trīs gadus vismaz labi pavadīt laiku! Cita starpā, esmu neizsakāmi lepns par savu lielisko komandu, kas, par spīti daudzajiem ambiciozajiem piedāvājumiem no malas, avantūriski seko man līdzi uz vasaras pavadīšanu jūras krastā, mūsu jaunajā un no „Eksporta” atšķirīgā koncepta projektā Ragaciemā - grilbārā un picērijā „Ribas”. Esam droši, ka visa vecā beigas ir kā jauna un izcila sākums,” par tālākiem plāniem stāsta Joksts.

Restorāns Eksports

gallery icon

„Neizdevās noslēgt līgumu ar izdevīgiem noteikumiem”

foto: Rojs Maizītis
„Ostas skatu” šefpavārs Ingmars Ladigs par populārā restorāna slēgšanas iemesliem saka: „Restorānam neizdevās noslēgt īres līgumu uz restorānam izdevīgiem nosacījumiem un tādēļ tā darbība esošajā sastāvā tika izbeigta”.

Savukārt šefpavārs Ingmars Ladigs, kurš bijis klāt pie restorāna „Ostas skati” veidošanas pirms 16 gadiem, portālam Kasjauns.lv pastāstīja: „Biroju kompleksam „Ostas skati” pēc jaunā gada mainījās īpašnieki. „Ostas skatiem” jaunajā gadā bija iztecējis īres līgums un ar jaunajiem „Ostas skatu” īpašniekiem restorānam neizdevās noslēgt īres līgumu uz restorānam izdevīgiem nosacījumiem. 1. martā pēc akcionāru lēmuma restorāns tika slēgts un tā darbība esošajā sastāvā tika izbeigta. Restorānam „Ostas skati” darbīgākā sezona ir vasara, kad var baudīt vietējo ražotāju un zemnieku maltīti svaigā gaisā uz restorāna terases pie ūdens ar skatu uz pilsētas centru un ostas industriālo arhitektūru. Domāju, vieta ir brīnišķīga, un cits restorānu operators sniegs pilsētniekiem iesāktās restorāna „Ostas skati” tradīcijas”.

foto: Ieva Lūka/LETA
Nule slēgts Zaķusalas restorāns „Ostas skati”, kas bija kļuvis par prestižu Rīgas vizītkarti. Iemesls – ēkas īpašnieki prasīja pārāk augstu īres maksu.