Šovasar tiks rīkots pirmais Latvijas atklātais grilēšanas čempionāts
Čempionāts notiks dažādās pilsētās visā Latvijā, tajā aicināts piedalīties ikviens grilēšanas entuziasts.
Garšīgi
2016. gada 4. jūnijs, 18:29

Šovasar tiks rīkots pirmais Latvijas atklātais grilēšanas čempionāts

Jauns.lv

Latvijas Grilēšanas savienība šovasar rīkos pirmo Latvijas atklāto grilēšanas čempionātu,informēja LGS pārstāve Zane Dzalbe.

Čempionāts notiks dažādās pilsētās visā Latvijā, tajā aicināts piedalīties ikviens grilēšanas entuziasts. Sacensību laikā notiks grilēšanas šovi, meistarklases un grilu parāde. Šie pasākumi visiem interesentiem būs pieejami bez maksas, norāda Dzalbe.

LGS vadītājs Juris Titovs atzīmē, grilēšanas čempionāta uzdevums ir noskaidrot labāko grilēšanas komandu Latvijā, popularizējot grilēšanu kā aktīvu un interesantu dzīves stila daļu un sekmējot nozares attīstību Latvijā.

Sacensības tiek organizētas komandai, jo grilēšana ir kopīgs izklaides pasākums draugiem un domubiedriem, kurā notiek aktīva ideju un iespaidu apmaiņa. Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta dalībnieku veikumu, komandas atraktivitāti, kreativitāti un vizuālo noformējumu vērtēs kompetenta žūrija, kuru pārstāvēs gan Latvijas meistari, gan starptautiski tiesneši. Čempionāta dalībniekiem būs jāgrilē ne tikai gaļa un zivis, bet arī Latvijas tradicionālie produkti un deserts.

Latvijas grilēšanas čempionāta atklāšanas pasākums notiks 18.jūnijā Kuldīgā, 23.jūnijā pasākuma organizatori aicina uz ļoti interesantiem Līgo svētkiem "Rakšos", kas atrodas Drabešu pagasta Amatas novadā, 9.jūlijā grilēšanas entuziastus gaidīs Jūras svētkos Ventspilī, bet 30.jūlijā - Valmierā. Savukārt 20.augustā paredzēts noslēguma pasākums Jēkabpilī, kurā tiks paziņoti Latvijas pirmā atklātā grilēšanas čempionāta uzvarētāji.

LGS aicina pasākumā piedalīties arī grila ražotājus, lai prezentētu Latvijā pieejamo grilu dažādību. Tāpat pasākumā ar savu produkciju aicināti vietējie ražotāji un rokdarbnieki. Pieteikties pirmajam Latvijas atklātajam grilēšanas čempionātam un dalībai pasākumā var LGS mājaslapā "www.grilesana.lv".

Čempionātu organizē LGS sadarbībā ar jaunu brīvdabas pasākumu zīmolu "Sunny Frog". Čempionātu atbalsta Latvijas pašvaldības, mudinot entuziastus visā Latvijā iesaistīties grilēšanas pasākumu aktivitātēs.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA