Pikanta zupa vasaras vakariņām - tomātu gaspačo ar garnelēm
Ideāls vakariņu ēdiens siltā vasaras dienā. Zupu pasniedz bļodiņās ar garnelēm.
Garšīgi
2016. gada 25. augusts, 17:55

Pikanta zupa vasaras vakariņām - tomātu gaspačo ar garnelēm

Jauns.lv

Šis gan nav īsti tradicionāls gaspačo, jo tam netiek pievienota maize, turklāt to ēd ar karoti, nevis dzer no glāzītes, kā to vajadzētu darīt. Tas gan nemaina to, ka šī būs ātri pagatavojama, atsvaidzinoši pikanta zupa tavām vakariņām.

Sastāvdaļas:

1,2 kg tomātu

2 gurķi

1 sarkanā paprika

3 lielas ķiploka daiviņas, sakapātas

1 liels sīpols, sakapāts

1/2 liela čili, sakapāts

2 ēd.k. baltvīna etiķa

1 ēd.k. extra virgin olīveļļas

jūras sāls pēc garšas

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Garnelēm:

2 ēd.k. olīveļļas garneļu cepšanai

12 tīģergarneles

nedaudz svaigi spiestas citrona sulas

Pagatavošana:

Jaudīgā blenderī sablenderē visus dārzeņus. Pievieno olīveļļu, etiķi, sāli un piparus.

Pannā sasildi olīveļļu un 5 minūtes apcep garneles. Uzspied nedaudz citrona sulas.

Pasniedz zupu bļodiņās ar garnelēm.

Recepte: Laura Grēviņa
Cetrassezonas.lv / Publicitātes foto