Iepriecini tēti ar gaisīgu ābolu kūku! RECEPTE
Lai labi garšo!
Garšīgi
2016. gada 10. septembris, 16:55

Iepriecini tēti ar gaisīgu ābolu kūku! RECEPTE

Jauns.lv

Svētdien visā pasaulē un arī Latvijā atzīmēsim Tēva dienu. Tādēļ iesakām palutināt savu tēvu ar gardu ābolu – Čedaras siera drumstalkūku. Pievienojot tvaiku, tā kļūs īpaši gaisīga, un āboli kusīs uz Tavas mēles!

Lai pagatavotu kūku, Tev būs nepieciešams:

Mīkla - vari izvēlēties, kāda Tev vai Tavam tētim garšo vislabāk (mēs iesakām rauga mīklu); 

100 ml cukura;

150 ml miltu;

1 tējkarote kanēļa;

Pustējkarote muskatrieksta;

5 nomizoti āboli, sagriezti šķēlītēs;

100 ml auzu pārslas;

100 ml brūnā cukura;

50 g sviesta;

140 ml rīvēta Čedaras siera.

Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem;

Īpašā ūdenim paredzētā tvertnē ielej ūdeni tvaikam;

Izrullē mīklu un vienmērīgi ieklāj to pīrāga traukā;

Sajauc kopā cukuru, 50 ml miltu, kanēli, muskatriekstu un labi samaisi; Pievieno klāt ābolus un pārklāj visu pāri mīklai;

Sajauc kopā auzu pārslas, brūno cukuru, pāri palikušos miltus un sviestu, līdz izveidojas drumstalas;

Iemaisi iekšā sieru un vienmērīgi pārkaisi pāri āboliem;

Cep 50 minūtes vai arī līdz kūka kļūst zeltaini brūna.

Lai labi garšo!


Kasjauns.lv / Publicitātes foto