Kad deserts gatavs, pasniedz vai arī liec ledusskapī, lai atvēsinās. Labu ēstgribu!

Maigs rudens deserts - ābolu kārtas ar jogurta krēmu un rupjmaizi

Garšīgi
2016. gada 3. oktobrī 15:40 2016. gada 3. oktobrī 15:40
Kas gan ir rudens bez āboliem? Kas gan ir tipisks deserts bez rīvmaizes? Jā, un arī salda krējuma. Šoreiz gan ne tik saldi, un krēms, nevis tīrs salds krējums, bet gan sajaukts ar maigu vaniļas jogurtu. Garšo labi gan tikko pagatavots, gan atvēsināts.

Sastāvdaļas:

400 g nomizotu ābolu, sagriezti kubiņos

4 ēd.k. brūna cukurniedru cukura

120 ml ūdens vai ābolu sulas

120 g rupjmaizes rīvmaizes

1 tējk. kanēļa

krēmam:

200 ml salda krējuma

2 ēd.k. brūnā cukurniedru cukura

200 g vaniļas jogurta (piem. „Bauer” vai “Bone Maman”)

Pagatavošana:

Katlā ar ūdeni liec ābolus un cukuru un uz mazas liesmas sautē,

līdz daži āboli ir jau izšķīduši, daži ir vēl gabaliņos. Noņem no liesmas un noliec malā. Atdzesē.

Rupjmaizes rīvmaizi uz pannas sajauc ar kanēli un uz vidējas liesmas maisot karsē,

līdz jūti rīvmaizes aromātu un tas vietām kļūst nedaudz tumšāks. Noņem no liesmas un pārber citā traukā, lai neturpina cepties. Atdzesē.

Kad iepriekš sagatavotās lietas atdzisušas, gatavo krēmu.

Bļodā saputo saldu krējumu ar cukuru, līdz ir stingras, bet vijīgas putas. Lēnām pa daļām iemaisi jogurtu, līdz ir gaisīgs krēms.

Kārto desertu.

Trauciņos liec ābolus, tad rīvmaizi, tad krēmu, tad atkal ābolus, rīvmaizi un krēmu. Beigās uzber nedaudz rīvmaizes. Pasniedz vai arī liec ledusskapī, lai atvēsinās. Kā vēlies.

Recepte un foto:

cetrassezonas.lv

Citi šobrīd lasa

Alpos apprecējušies Eva Ikstena un Voldemārs Johansons 20
Traģiska ziņa grupas "Ivanushki International" faniem: miris Oļegs Jakovļevs 10
Fotogrāfe pārkāpj 41 absurdāko ASV likumu 2
Pievienot komentāru