Vienreiz baudījis, ēdīsi atkal! Prosas biezputras recepte
Prosas biezputra līdz šim nav pienācīgi novērtētā. Tāpēc - izmēģini!
Garšīgi
2017. gada 15. marts, 07:13

Vienreiz baudījis, ēdīsi atkal! Prosas biezputras recepte

Jauns.lv

Jāatzīst, prosas biezputra nav pārāk populārs brokastu ēdiens. Tomēr tie, kuri vienreiz izmēģinējuši, vāra atkal un atkal.

Nepieciešams:

1 glāze prosa

2 glāzes ūdens

sāls

cukurs

piens

sviests

Gatavošana:

Katliņā ielej ūdeni, uzreiz ieber prosu.

Pieber šķipsniņu sāls.

Vāri minūtes 15 - 20 (uz mazas uguns), tik ilgi, lai prosas graudiņi būtu "atvērušies".

Kad prosa uzvārījusies, pielej pienu, tā, lai nosegtu putru.

Kad piens sāk vārīties, pieber cukuru, pieliec klāt sviestu.

Samaisi, lai izkūst sviests. Kad putra sāk burbuļot, noņem no uguns.


Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock