iRobot lieliski palīdz ģimenēm ar maziem bērniem!
Kad ģimenē ienāca mazulis, aizvien vairāk bija jādomā un jāgādā par mājas dzīves ērtībām, tostarp – uzkopšanu.
Tīras grīdas katru dienu
2016. gada 16. marts, 08:00

iRobot lieliski palīdz ģimenēm ar maziem bērniem!

Jauns.lv

Daudzkārt aprakstījis, kā grīdas uzkopšanas aparāti iRobot uzvedas slavenību mājokļos, žurnāla «Kas Jauns» redaktors Juris Vaidakovs beidzot izmēģina tos pats – vai tiešām tie ir tik labi, kā runā?!

Pirms astoņiem mēnešiem Juris ar dzīvesbiedri Elīnu pasaulē sagaidīja savu pirmdzimto – dēliņu Matīsu. Patīkamās rūpes sagrieza kājām gaisā jauno vecāku ikdienas dzīvi, kas nu koncentrējās arī ap Mārupes mājokļa labiekārtošanu, kurā lieli palīgi ir grīdas uzkopšanas aparāti iRobot – « Roomba » un «

Braava

».

Ščerbatiham taisnība…

«Līdz Matīsa dzimšanai abi strādājām – agri devāmies prom un vēlu nācām mājās,» stāsta Juris. Viņš ieguvis bakalaura grādu LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, ir viens no «ģeogrāfu mafijas» aktīvistiem, aizraujas ar tūrismu, ik vasaru ceļo arī ar velosipēdu. Veloceļojumos apskatīta ne tikai Latvija, Lietuva un Igaunija, bet arī pabūts Krievijā, Baltkrievijā, Zviedrijā, Polijā, Vācijā, Bulgārijā un citās valstīs. Jau 20 gadu vasarās par ērtāko un praktiskāko transporta līdzekli Juris atzīst velosipēdu, pa Rīgas un Pierīgas ielām nobraucot vidēji 20 kilometru dienā.

Taču, kad ģimenē ienāca mazulis, aizvien vairāk bija jādomā un jāgādā par mājas dzīves ērtībām, tostarp – uzkopšanu. «Mums nav lielas teritorijas, bet pirmais stāvs, terase, daudz draugu un kaimiņu, kas ienāk ciemos. Māju ar putekļsūcēju tīrījām katru dienu, kā arī mazgājām regulāri. Šķita, viss ir tīrs, līdz mazais sāka rāpot…» turpina Juris. Matīss rāpodams demonstrējis, ka mazās roķeles nolīp ar putekļiem un gružiem pat uz šķietami tīras virsmas, un gandrīz neiespējami nokontrolēt, lai tas viss neieslīdētu mutē. «Viņš kā mazs iRobots aiz sevis savāca visus netīrumus!» vērojot bērnu, secināja Juris, arvien biežāk aizdomājoties par paša rakstīto intervijās. «Atlika piekrist pasaules čempionam, svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham, kurš savulaik brīnījās, kur viņa bērns ņem uz rokām tik daudz netīrumu, ja grīda nesen izmazgāta.»

Plusi un mīnusi

Pirms mēneša Juris mājas tīrīšanu nodeva iRobot «rokās» - Jurim testēšanā tika sausās grīdas uzkopšanas robots « Roomba » un grīdas mazgāšanas robots «

Braava

».

«Daudz biju rakstījis, cik aparāts ir labs palīgs, nu nolēmu par to pārliecināties arī uz savas ādas,» stāsta Juris. «Esmu sapratis – kad puika neguļ, sūknēt ar parasto putekļsūcēju ir sarežģīti – viņš tūlīt būs pie vadiem, raustīs un rāpos pa kājām. Kad guļ, arī sarežģīti, jo bērnu var pamodināt. Arī sausās grīdas uzkopējs « Roomba » darba procesā rūc diezgan skaļi, taču atšķirība ir tāda, ka tas sakopj māju, kamēr paši esam devušies, piemēram, pastaigā,» salīdzina Juris. Jauno palīgu viņi iesaukuši par resno Bertu, jo atgādina kādā filmā redzētu čaklu, mollīgu istabeni.

Kā rāpot sācis mazulis sadzīvo ar robotu? «Matīsam ļoti patīk. Nespēju saprast, kurš kuru pieskata – robots viņu vai bērns robotu. Rāpo līdzi kā darba uzraugs. Matīss nemūk malā, patīk, kad robots brauc virsū. Saskarē ar mazu bērnu aparāts ir nekaitīgs,» novērojuši vecāki.

Juris slavē aparāta spoot režīmu, kas paredzēts apļveida laukuma satīrīšanai. Īpaši noderīgs tas ir, kad jāsatīra smiltis, kas paliek koridorā pēc bērnu ratiņu iestumšanas. Pārāk pedantiskiem cilvēkiem un perfekcionistiem Juris neiesaka skatīties, kā Berta strādā, lai nebūtu jādomā par aparāta šķietami savādo darba stilu. «Redzi netīru istabas stūri, un robots tajā iebrauc vienu reizi, pēc brīža viņš jau ir pretējā stūrī, lai gan iepriekšējais vēl nav iztīrīts. Domā – nu velcies taču atpakaļ, iztīri, kas ir?! Gribas dresēt, lai dara pēc tava prāta. Taču, kad neskaties un atstāj uz pāris stundām vienu, grīda ir perfekti savākta,» pieredzē dalās saimnieks.

Vaidakovu simpātijas izpelnījies arī slapjās uzkopšanas meistars « Braava», ko iesaukuši par šrubīti. «Mazs, čakls, klusi un cītīgi iztīrīs visus stūrīšus, veicot gan sauso, gan slapjo uzkopšanu,» palīgu raksturo Juris. To, ka ir kluss, saimnieks vērtē gan ar plusu, gan mīnusu. «Tu to nedzirdi, tāpēc jāuzmanās, lai netīšām neuzkāptu. Otrs – atšķirībā no Bertas viņš pats lādēties neiet, bet gan paliek vietā, kur darbu beidzis.»

Katru dienu darbinot robotus, Juris secinājis, ka beidzot pie bērna rokām nelīp putekļi. «Jāatzīst, ka ģimenēm ar maziem bērniem šie roboti ir lieliski palīgi, kas atvieglo mājas darbus. Ieguldījums ir ietaupītā laika un iegūtās tīrības vērts,» ir apmierināts Juris! Uzslavu, viņaprāt, pelnījuši arī konstruktori par to, cik viegli šos aparātus ir apkopt. Pat cilvēkam, kas ar tehniku ir uz jūs, draudzība ar iRobotu nebūt nav sarežģīta.


Par iRobot «

Roomba

»

800. sērijas « Roomba » roboti nodrošina maksimālu tīrīšanas sniegumu ar minimālām robota apkopes un tīrīšanas rūpēm. Jaunā «AeroForce» tīrīšanas tehnoloģija garantē piecas reizes lielāku sūkšanas jaudu un savāc līdz pat 50% vairāk netīrumu. «AeroForce» sistēma ir trīs ļoti svarīgu, jaunu tehnoloģiju kombinācija: netīrumu savākšanas rullīši, gaisa plūsmas paātrinātājs un augstas veiktspējas putekļsūcējs. Jaunajā tīrīšanas sistēmā birstes ir aizstātas ar netīrumu savācējrullīšiem, kas ir vairāk pasargāti no matu vai diegu uztīšanās un vairs neaplīp ar dzīvnieku spalvām, līdz minimumam samazinot rūpes par robota apkopi.


Par iRobot «

Braava

»

Grīdas mazgāšanas robots, kura uzdevums ir tīrīt grīdas, atbilstoši izvēlētajam režīmam tās vai nu uzslauka, vai uzmazgā. « Braava» lietošana ir ļoti vienkārša – pie magnētiskās tīrīšanas uzlikas jāpiestiprina mikrošķiedras drāna, jānovieto robots uz grīdas un jānospiež uzslaucīšanas vai uzmazgāšanas režīma poga. Uzslaucīšanas režīmā « Braava» uzslaucīs putekļus, netīrumus un matus. Uzmazgāšanas režīmā « Braava» ar samitrinātu lupatiņu arī uzmazgās traipus un nedaudz piekaltušus netīrumus. « Braava» strādā tik klusi, ka netraucēs saimnieku ikdienas dzīvi vai pat miegu.


iRobot servisa centrs: Bieķensalas iela 21 (Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt irobot.lv vai piezvanot 202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā www.irobot.lv/test


Reklāmas raksts sadarbībā ar
www.irobot.lv/ Ieva Valtere / Foto: Uldis Valters