Tikai plaukti jātīra pašiem, ja mājās ir iRobot
„Pirmajās dienās mēs bijām patiesi pārsteigti par rezultātu – atnāc mājās no darba, un māja jau iztīrīta,” gandarīta ir Anša Klintsona ģimene – Ansis (no kreisās), Anna Luīze, Marta un Monta.
Tīras grīdas katru dienu
2015. gada 21. decembris, 08:00

Tikai plaukti jātīra pašiem, ja mājās ir iRobot

Jauns.lv

Par jaunajiem palīgiem mājas sakopšanā ir gandarīts mūziķis un TV3 laika ziņu lasītājs Ansis Klintsons, kas savā dzīvoklī notestējis iRobot.

Viņš ar ģimeni – sievu Montu un meitām Martu (16) un Annu Luīzi (3,4), kā arī kaķi Grētu – dzīvo četristabu dzīvoklī Rīgā, un nu Klintsoniem iRobot testam nodots jaunākais grīdas sausās uzkopšanas robots iRobot Roomba 880 un grīdas uzmazgāšanas robots iRobot Braava 390 T.

Klintsonu ģimene jau sen domāja par iRobot iegādi, taču bijuši pārāk skeptiski par tā lietderību. „Šaubījāmies, ko roboti var iztīrīt. Pirms vairākiem gadiem jau sākām apmeklēt izstādes un grozījāmies gar iRobot stendiem, taču nebijām pārliecināti. Šķita, ka roboti neko īpaši nesatīrīs, domājām, ka tie būs tikai traucēklis dzīvoklī. Neticējām tiem,” neslēpj Ansis un Monta Klintsoni.

Tagad, kad ģimene jau notestējusi viņu rīcībā nodotos iRobot, Ansis un Monta atzīst, ka ir patīkami pārsteigti par to darbības rezultātu un kvalitāti. „Izbrīnījāmies, cik daudz mums var būt visdažādāko netīrumu un putekļu. Mēs taču līdz šim rūpīgi tīrījām māju – ar putekļsūcēju sūcām un grīdas mazgājām, taču iRobot to dara vēl cītīgāk, jo pirmās trīs dienas tik un tā tie kaut kur pamanījās atrast gružus, spalvas un matus. Nebijām domājuši, ka mājās ir tik daudz kaķa spalvu,” saka Ansis, bet sieva viņu papildina: „Līdz šim šķita, ka ērtāk un labāk ir māju uzkopt pašiem. Bet, kad pirmajā dienā pārnācām vakarā mājās un redzējām, cik tīra ir grīda – spīd un laistās, tad gan bijām sajūsmā. Tagad esam šos robotus novērtējuši. Ļoti čakli!”

„Arī kaķenei Grētai patīk, un, lai arī ir ļoti bailīga no visa svešā, viņa ir jau saradusi ar čaklajiem grīdas tīrītājiem,” teic Ansis.

Klintsoni saviem jaunajiem mājas palīgiem jau devuši vārdus: sausās uzkopšanas robots iRobot Roomba 880 tiek saukts par Robīti, bet grīdas uzmazgāšanas robots iRobot Braava 390T – par Valli. „Ja manā bērnībā kāds man teiktu, ka kādreiz grīdu tīrīs robots, nevis es pats, nekad tam neticētu. Bet nu tas ir noticis! Pārsteidzoši, kā tehnoloģijas attīstās,” sajūsminās Ansis.

„Priecē, ka Robītis pats saviem spēkiem tiek no grīdas uz paklāju,” par iRobot Roomba 880 gandarīts ir Ansis Klintsons.

Ansis arī uzteic sausās uzkopšanas robota funkciju spot, kad tas satīra grīdu nelielā laukumā. „Tas lieliski noder, ja virtuvē kaut kas nobiris uz grīdas. Mums tā mājās gadās bieži, piemēram, kaķis izgāž rīsus vai ko citu. Tāpat arī man patīk, ka šo iRobot apkope ir ļoti vienkārša – neko nevar sabojāt. Vismaz pagaidām tā šķiet – tiešām muļķudroša ierīce. Vienīgā problēma – iRobot Roomba 880 ir pārāk liels, lai izsprauktos, piemēram, starp krēsla kājām. Tad šīs vietas paliek netīrītas. Toties tur tiek mazais, jaukais iRobot Braava 390T – Valle ielien visur.” Šim Anša viedoklim gan nepiekrīt Monta, ar smaidu sakot: „Nē, Valle visur netiek! Diemžēl plauktiņus tas netīra – neaizsniedzas tik augstu. No plauktiem putekļi joprojām jānoslauka pašiem.”

„Maziņš, kluss, savā nodabā šeptējas, līdz visa grīda spīd un laistās. Tik patīkami no rīta ieiet virtuvē, kad tā ir pilnībā tīra,” tā par grīdas uzmazgāšanas robotu iRobot Braava 380T, ko nosaukuši par Valli, gandarīti ir Klintsoni.

Anša sieva arī novērojusi, ka līdz ar iRobot parādīšanos mājās kārtīgāka kļuvusi jaunākā meita. Kā tad tā, ja tagad pašiem nekas vairs nav jāuzkopj un visus darbus izdara roboti? „Ja agrāk Anna Luīze savas rotaļlietas bija izmētājusi pa visu grīdu, tad tagad viņa zina, ka tās jāsavāc un istaba jāsakārto, lai Robītis un Valle varētu pastrādāt,” paskaidro Monta.

iRobot Roomba 880 dažreiz pamanījies izbīdīt Anša ģitāru statīvus. „Bet kopumā tas robots patiešām ir ļoti saudzīgs.”

iRobot Roomba®

Viens no modernākajiem iRobot Roomba robotiem putekļsūcējiem! 800. sērijas Roomba roboti nodrošina maksimālu tīrīšanu, minimizējot robota apkopes rūpes. Jaunā AeroForce tīrīšanas tehnoloģija garantē piecas reizes lielāku sūkšanas jaudu un savāc līdz pat 50% vairāk netīrumu. AeroForce sistēma ir trīs ļoti svarīgu, jaunu tehnoloģiju kombinācija, kas nodrošina visveiksmīgāko sūkšanas jaudas un netīrumu savākšanas apvienojumu. Tās ir: AeroForce™ netīrumu savākšanas rullīši, gaisa plūsmas paātrinātājs un augstas veiktspējas putekļsūcējs. Jaunajā tīrīšanas sistēmā birstes ir aizstātas ar netīrumu savācējrullīšiem, kas ir pasargātāki no matu, diegu uztīšanās un vairs neaplīp ar dzīvnieku spalvām, līdz ar to līdz minimumam samazinot rūpes par robota apkopi. Īpaši tas atvieglo dzīvi mājdzīvnieku saimniekiem, jo vidējas un īsas dzīvnieku spalvas, kas var pieķerties birstēm, jaunajos rullīšos vairs neķeras. Roomba lietošana katru dienu ir kļuvusi vēl ērtāka un vienkāršāka.



iRobot Braava™

Grīdas uzmazgāšanas robots, kura uzdevums tīrīt grīdas atbilstoši izvēlētajam režīmam. Robots vai nu uzslauka, vai arī uzmazgā grīdu. Braava lietošana ir vieglāka par vieglu – piestipriniet mikrošķiedras drānu pie magnētiskās tīrīšanas uzlikas, novietojiet robotu uz grīdas un nospiediet uzslaucīšanas vai uzmazgāšana režīma pogu. Uzslaucīšanas režīmā Braava uzslaucīs putekļus, netīrumus un matus. Uzmazgāšanas režīmā ar samitrinātu lupatiņu šis robots arī satīrīs traipus un nedaudz piekaltušus netīrumus. Uzmazgāšanas režīmā Braava telpu uzmazgā līdzīgi kā cilvēks – īsām abpusējām kustībām, lai efektīvi tiktu galā arī ar traipiem uz cietajiem grīdas segumiem (arī uz lamināta). Braava strādā tik klusi, ka netraucēs gandrīz jebkurai ikdienas aktivitātei vai pat miegam.


iRobot servisa centrs:

Bieķensalas iela 21

(Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt

vai piezvanot

202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā

Reklāmas raksts sadarbībā ar

www.irobot.lv /Foto: Juris Vaidakovs