Zverevs atkal iedziedājis Artūra Duboka hitu. VIDEO
Latviešu mūziķis Artūrs Doboks jau vairākus gadus sadarbojas ar Krievijas šovbiznesa zvaigzni Sergeju Zverevu.
Slavenības
2014. gada 16. februāris, 05:31

Zverevs atkal iedziedājis Artūra Duboka hitu. VIDEO

Jauns.lv

Kad 2005. gada vasarā Jūrmalā uz festivālu „Jaunais vilnis” ieradās arī Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova, viņa saveda kopā Latvijas grupas „A-Eiropa” līderi Artūru Duboku ar Krievijas šovbiznesa zvaigžņu ekscentrisko stilistu un arī dziedātāju Sergeju Zverevu. Nu abiem izveidojusies lieliska sadarbība.

Dzintaru koncertzāles aizkulisēs 2005. gada „Jaunā viļņa” laikā bija izveidojusies gara rinda. Daudzi vēlējās klātienē sastapt leģendāro  Krievijas skatuves dīvu Allu Pugačovu un aprunāties ar viņu. Rindu izstāvēja arī pašmāju grupas „A-Eiropa” solists Artūrs Duboks.

„Pie viņas nāca draugi, kas dzīvo Latvijā, kā arī mūziķi ar saviem vēlējumiem un lūgumiem. Allu Borisovnu jau sen pazīstu, tāpēc arī ierados ar viņu satikties. Protams, mēs neesam tuvi draugi, bet Alla vienreiz noraksturoja mani: „Артур Дубокс имеет место быть!” Tā kā retu reizi, ja es jūtu, ka ir kas sasāpējies, es uzzvanu Allai,” tā par draudzīgajām attiecībām ar Allu Pugačovu stāsta Artūrs.

Toreiz 2005. gadā, kad mūziķis izstāvēja rindu un iekļuva Allas grimētavā, viņš izstāstījis Pugačovai, ka raksta dziesmas ne tikai „A-Eiropai”, bet gribētu tās piedāvāt arī citiem skatuves māksliniekiem. Alla teica, ka viņai ir padomā kāds jaunais izpildītājs, kurš sāk mēģināt dziedāt, un tas esot neviens cits kā Zverevs.

„Sākumā biju skeptisks, bet sapratu, ka estrādes primadonna tāpat vien neko nesaka. Viņa zina, ko no tā visa var sagaidīt. Toreiz uz „Jauno vilni” Pugačova bija ieradusies ar savu pavadoni, stilistu un draugu vienā personā – Sergeju Zverevu. Alla vēl tolaik nebija kopā ar Krievijas parodiju meistaru Maksimu Galkinu. Turpat aizkulisēs sakontaktējos ar Zverevu un parādīju viņam dziesmu „Ради тебя”. Kad Alla ar Zverevu devās prom, es vēl viņus pavadīju uz Maskavas vilcienu. Jau pēc pāris stundām saņēmu tālruņa zvanu no Zvereva, kurš paziņoja, ka mana dziesma ir hits un viņš to vēlas dziedāt. Un vēl pēc nedēļas jau biju Maskavā, dzīvoju pie Zvereva un kopā strādājām ierakstu studijā. Zverevs arī neslēpj, ka dziesma „Ради тебя” ir viena no viņa repertuāra labākajām dziesmām. „Šī dziesma 2006. gadā atzīta kā viena no Krievijas labākajām dziesmām. Man pat mājās diploms ir saglabājies. Tolaik par šo sadarbību ļoti daudz informācijas izskanēja. Mani aicināja strādāt uz Maskavu, bet man bija attiecības, kā arī sāku filmēt savu filmu, tādēļ nekur neaizbraucu. Zverevu šī dziesma ļoti parāva uz augšu un viņš sāka koncertēt pa visu Krieviju. Mēs arī retāk sākām kontaktēties,” sadarbības sākumu ar Krievijas šovzbiznesa ekstravaganto personību Zverevu atminas Duboks.

2013. gada nogalē Zverevs atkal uzmeklēja Duboku un lūdza viņu sarakstīt jaunu dziesmu, kas varētu kļūt par gada nogales svētku hitu. „Piedāvāju vienu no grupas „A-Eiropa” dziesmām „Новый год”, kas nebija plaši izskanējusi. Pārtaisīju dziesmas aranžējumu un Zverevs to nodziedāja. Dziesma iekļuva Krievijas radio staciju rotācijās un ļoti bieži tika atskaņota. Mūsu sadarbība turpināsies. Esmu mainījis nepareizi izveidojušos priekšstatu par viņu. Zverevs ļoti nopietni attiecas pret savām skatuves gaitām. Viņš ir personība un ļoti aktīvi darbojas. Viņš tomēr ir glamūra karalis. Esmu ļoti patīkami pārsteigts, kā strādā Krievijas šovbzinesa cilvēki. Zverevs jaunā gada dziesmu vienā no Maskavas ierakstu studijām ierakstīja divu dienu laikā un jau trešajā dienā viņš lidoja uz Kijevu, kur nofilmēja dziesmai videoklipu. Sākotnēji plānojām, ka Zverevs brauks uz vienu Rīgas ierakstu studijām, bet mēs te nemākam strādāt tik ātri kā viņi. Bieži vien temps ir ļoti svarīgs,” par sadarbību ar Krievijas estrādes zvaigzni lepns ir Artūrs Duboks.

Artūra Duboka sarakstīto dziesmu izpilda Sergejs Zverevs
Zverevs Jaunajā gadā pārsteidz ar Duboka dziesmu


Kasjauns.lv/Foto: No izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva