Komponistu Kristapu Krievkalnu 40 gadu jubilejās koncertā sveic visa ģimene. FOTO
Kristaps Krievkalns savā 40 gadu jubilejas koncertā uz skatuves kopā ar nesen dzimušo meitiņu.
Slavenības
2014. gada 23. maijs, 13:15

Komponistu Kristapu Krievkalnu 40 gadu jubilejās koncertā sveic visa ģimene. FOTO

Jauns.lv

Kongresu namā ar koncertu „40.takts” mūziķis un komponists Kristaps Krievkalns 22. maija vakarā atzīmēja savu 40 gadu jubileju, kurā uz skatuves kāpa un uzstājās arī viņa ģimene.

Mūziķa Kristapa Krievkalna vārds televīzijas skatītājiem pazīstams arī no abiem “Koru karu” šoviem, kur Krievkalns bija instrumentālās grupas vadītājs un muzikālā pavadījuma aranžētājs. Tāpat mūziķis ar savu grupu regulāri rūpējas par muzikālo pavadījumu daudziem Latvijā pazīstamiem māksliniekiem.

Kristapu Krievkalnu jubilejā sveica viņa ģimene, sieva Ginta Krievkalne un skatuves ņemot līdzi arī pašu jaunāko ģimenes atvasīti, meitiņu Kristīni, kura pasaulē nāca pagājušā gada decembrī. Savu bijušo vīru ar muzikālu sveicienu sveica arī komponista pirmā sieva Madara Celma un viņu dēls Kristians Daniels.

 Atgādinām, ka mūziķim Kristapam Krievkalnam no iepriekšējām attiecībām ar dziedātāju Madaru Celmu ir dēls. Pirms vairākiem gadiem, tā arī savu kopdzīvi oficiāli nenoformējuši, Madara un Kristaps nolēma iet katrs savu ceļu. Neraugoties uz šķiršanos, abiem izdevies saglabāt labas attiecības.

Sirsnīgo komponista apaļās jubilejas koncertu vadīja humorists Valters Krauze, un par humora trūkumu ne koncerta apmeklētāji, ne paši mūziķi nevarēja sūdzēties visa vakara garumā.

Koncertā piedalījās daudzi Latvijā pazīstami dziedātāji. Tostarp Kristapa Krievkalna tante, 70. un 80. gados populārā latviešu estrādes dziedātāja Māra Krievkalne, kā arī Marija Naumova, Ingus Pētersons, Edvīns Zariņš, Normunds Rutulis, Ieva Kerēvica, Aija Andrejeva, grupa “Dakota” un citi gaviļniekam tuvi draugi mūziķi. Kristapu Krievkalnu jubilejā ar savu klātbūtni pagodināja pat kādreiz tik populārais latviešu mūziķis Gunārs Kalniņš, kurš nu jau vairākus gadus dzīvo Spānijā.

Par godu savai 40.dzimšanas dienai, Kristaps Krievkalns klausītāju vērtējumam nodeva arī jaunu dziesmu albumu, un lielākā daļa no koncertā dzirdamā repertuāra bija tieši jaunās dziesmas.

Ginta Krievkalne ar dziesmu „Dzirdi”

kasjauns.lv/foto:Mārtiņš Ziders