Vainhausas skulptūru uzstādīs netālu no viņas nāves vietas. FOTO
Eimija Vainhausa 27 gadu vecumā mira no saindēšanās ar alkoholu. Kamēr tika domāts par viņas skulptūras veidošanu, grafiti meistari slaveno dziedātāju jau attēlojuši Londonā uz sienas.
Slavenības
2014. gada 23. augusts, 04:29

Vainhausas skulptūru uzstādīs netālu no viņas nāves vietas. FOTO

Jauns.lv

Kamdenas tirdziņā Londonā tiks uzstādīta mirušajai britu dziedātājai Eimijai Vainhausai veltīta skulptūra. Tēlnieka Skota Ītona darbā attēlota Vainhausa pilnā augumā.

Skulptūra atradīsies netālu no mājas, kurā mūziķe 2011. gada jūlijā nomira no saindēšanās ar alkoholu. Viņa bija 27 gadus veca.

Dziedātājas tēvs Mičs Vainhauss pauda cerību, ka jaunā skulptūra būs pozitīva piemiņas vieta, kurā fani varēs nolikt ziedus un atcerēties pāragri aizsaulē aizgājušo mūziķi. Viņš vēlas, lai skulptūra novērstu fanu uzmanību no Vainhausas mājas, kas "visiem nes sliktas atmiņas".

"Eimija bija svarīga Kamdenas sastāvdaļa. Viņa joprojām tāda ir, tāpēc nevarētu iedomāties vēl labāku vietu viņas statujai," viņš sacīja britu laikrakstam "The Guardian".

Kamdenā parasti ļauj izvietot skulptūras tikai tādām pazīstamām personībām, kas mirušas ne agrāk kā pirms 20 gadiem, taču šoreiz pieļauts izņēmums, piebilda tēvs.

Pagājušogad Kamdenas rajonā ar dažādiem pasākumiem Vainhausas 30.dzimšanas diena tika svinēta veselu mēnesi.

Jūlijā Ebreju muzejs sarīkoja izstādi "Eimija Vainhausa: Ģimenes portrets", kas bija veltīta hita "Back to Black" autorei.

Kasjauns.lv/ Foto All Over Press