Baņķieris Suharenko meitai Rīgas centrā sarīko kāzas ebreju tradīcijās. FOTO
Laulības ceremonijai bija uzcelta īpaša lapene, kas viscaur bagātīgi bija rotāta ar krāšņiem ziediem.
Slavenības
2014. gada 23. augusts, 17:50

Baņķieris Suharenko meitai Rīgas centrā sarīko kāzas ebreju tradīcijās. FOTO

Jauns.lv

22. augusta pēcpusdienā Vērmanes dārzā īpaši uzslietā lapenē pēc ebreju tradīcijām laulājās miljonāra, „Rietumu bankas” līdzīpašnieka un Latvijas ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētāja Arkādija Suharenko meita Elīna Suharenko.

Tik iespaidīgas privātas svinības pašā Rīgas centrā līdz šim nebija pieredzētas. Ja Krievijas komponists Igors Krutojs šovasar savu 60 gadu jubileju Latvijas Nacionālajā operā rīkoja nost no svešinieku skatieniem, aiz slēgtām Operas durvīm, tad viens no Latvijā turīgākajiem ļaudīm – baņķieris Arkādijs Suharenko savu meitu Elīnu pie vīra izdeva simtiem ļaužu acupriekšā, laulības ceremonijā, kas norisinājās Vērmaņparka viducī. Ikviens garāmgājējs caur caurspīdīgās svinību telts sienām līdz pat vēlai naktij varēja vērot, kā mielojas, dzer un līksmo bagātnieki ar vērienu sarīkotajās ebreju kāzās.

Pēcpusdienā kāzu norises vieta, tostarp viena no ieejām parkā, tika apjozta ar metāla nožogojumu, ko visapkārt uzraudzīja uzvalkos ģērbti apsardzes vīri.

Visapkārt žogam pulcējās garāmgājēji, tostarp ārzemju tūristi, kas savos fotoaparātos un mobilo tālruņu kamerās iemūžināja krāšņo svinību vietu.

Līgavu uz laulības ceremonijas lapeni pavadīja tēvs miljonārs Arkādijs Suharenko un māte Olga Suharenko. Baņķieris, kurš jau gadiem tiek uzskatīts par vienu no visbagātākajiem Latvijas biznesmeņiem, un kura turība tiek lēsta vairāk nekā 70 miljonu eiro apmērā, bija pacilātā noskaņojumā.

Vairāk nekā 100 kāzu viesu starpā bija daudzi turīgi ļaudis gan no Latvijas, gan kaimiņvalsītm, tostarp „Rietumu bankas” lielākais akcionārs Leonīds Esterkins, kura bagātība mērāma vairāk nekā 140 miljoni eiro.

Aptuveni 30 minūtes ilgā ceremonija norisinājās, ievērojot ebreju tradīcijas. Kas jaunlaulātie bija snieguši viens otram skūpstus, visi devās uz restorāna „Vincents” saimnieka Mārtiņa Rītiņa sarūpēto mielastu kāzu svinību teltī. Tur ar bagātīgu koncertprogrammu visus priecēja populāri mūzikas izpildītāji, piemēram, Linda Leen, Intars Busulis un citi. Vakariņu laikā izskanēja neskaitāmi apsveikumi un tosti par godu jaunlaulātajiem.

Vakara kulminācija bija grupas „Prāta vētra” koncerts un krāšņā uguņošana, kas stundu pirms pusnakts spožās vērpetēs izšāvās pāri Vērmaņparka lapotnes galotnēm.

Kasjauns.lv, Foto: Inta Mengiša, Mārtiņš Ziders, Eduards Paņičevs