Binnija pēc divu gadu pārtraukuma atkal rīko jestru ballīti. FOTO
Binnija salona ballītē staro līdzās savam “sirdsāķītim” Matīsam.
Slavenības
2014. gada 6. novembris, 15:08

Binnija pēc divu gadu pārtraukuma atkal rīko jestru ballīti. FOTO

Jauns.lv

Neraugoties uz darba nedēļas sākumu, otrdien vēlā vakarā Binnija Ārberga aicināja kopā savus “sirdsāķīšus” un “zvirbulēnus”, lai ar dejām un roķīgu koncertu nosvinētu skaistumsalona “BB Binnija” astoņu gadu pastāvēšanas gadadienu.

Binnijas salona ballītes allaž bijušas gaidītas, labi apmeklētas un skaļi nosvinētas. Taču pagājušā gada novembris šajā ziņā bija izņēmums. Pēc tam, kad februārī mūžībā aizgāja dzejnieks un viens no Binnijas dzīves nozīmīgākajiem cilvēkiem Imants Ziedonis, Dzirnavu ielas salonā mājoja pārāk lielas skumjas, lai domātu par svinībām. Starp citu, vēl joprojām Binnijas salonā ir  Ziedoņa piemiņai īpaši iekārtots stūrītis, kur deg svecītes un ik dienu mainās ar krītu rakstīti dzejnieka spēka vārdi.

Nu pēc divu gadu pārtraukuma Binnija atkal sauca kopā draugus un uz salona improvizētās skatuvītes aicināja vērā ņemamus mūziķus, šoreiz – Latvijā reti sastopamos “Latvian Blues Band” un grupu “Dzelzs vilks”, kas ballītes apmeklētājus, pēc Binnijas vārdiem runājot, “drebināja” līdz pat pusnaktij. Pirms diviem gadiem muzikālā pārsteigumā ballētājus uzlādēja Ģirts Ķesteris, bet šoreiz aktieris netika manīts. Viesu vidū toties bija aktrise Raimonda Vazdika, komponists un mūziķis Raimonds Tiguls, TV seja Pauls Timrots, režisors Dāvis Auškāps, kā arī Binnijas kolēģes no LNT – kādreizējā raidījuma “Precamies?!?” un raidījuma “LNT Brokastis”, kurā Binnija sastopama katru otro nedēļas nogali. Sekot līdzi ballītes norisei Binnijai palīdzēja arī viņas draugs Matīss Uplejs. Kā zināms, pēc iepazīšanās šovā “Precamies!?!” abi ir pāris vismaz pusotru gadu.

Sveicot salona dzimumdienā, Binnija netaupīja sirsnīgus un atzinīgus vārdus gan savam kolektīvam, gan klientiem un draugiem. “Binnijai piemīt apbrīnojama un reta spēja katrā cilvēkā saskatīt un par viņu pateikt labāko,” atzina kolēģes, piebilstot, ka tas rada īpašu gaisotni, arī ikdienas darbu darot.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders