Slavenības
2014. gada 20. novembris, 08:22

Bono, Bens Afleks un citas zvaigznes piedalās mēmajā video par Ebolas vīrusu. VIDEO

Jauns.lv

Īru rokgrupas U2 līderis Bono un "Oskara" balvas laureāts Bens Afleks filmējušies video, kas aicina uz aktīvāku cīņu pret Ebolas vīrusu.

Afleks, kā arī aktieri Mets Deimons un Morgans Frīmens mēmajā video skatās kamerā, bet starp tiem redzams vārds "gaidām".

"Mēs pārāk ilgi gaidījām, lai sāktu rīkoties," teikts video. "Runām nav nozīmes. Pienācis laiks rīkoties."

Video publicēts vietnē " www.one.org/ebola ". Tajā atrodams arī rīks, kas mērīs, cik lielā mērā valstis pilda solījumus cīnīties ar vīrusa izplatību.

Video redzami vairāki slaveni afrikāņu mūziķi, tostarp dziedātāja Andželika Kidžo, nigēriešu mūziķis Femi Kuti, dziedātājs un dejotājs Fallijs Ipupa no Kongo un nigēriešu reperis "Ice Prince".

Kidžo sacīja, ka Rietumāfrika neesot bijusi gatava epidēmijai. "Mums vajadzīga palīdzība no draugiem visā pasaulē, lai nodrošinātu pacientiem cienījamu ārstēšanu un varētu izbeigt šo murgu," viņa norāda. "Tad mēs varēsim kopīgiem spēkiem no jauna uzcelt un stiprināt Rietumāfrikas veselības aprūpes sistēmu, lai nepieļautu līdzīgas krīzes atkārtošanos."

Video izlaida trūkuma apkarošanas organizācija "One", ko atbalsta Bono. Labdarības kampaņas vadītājs Maikls Eliots norāda, ka organizācija esot gribējusi likt lielāku uzsvaru uz ilgtermiņa risinājumu atrašanu. "Nākotnē mēs vairs nevaram pieļaut tādu vilcināšanos," viņš teica. "Mums jābūt gataviem ieguldīt resursus. Mums jāuzceļ veselības aprūpes sistēmas viegli ievainojamās sabiedrībās. Mums jānodrošina kvalificēts darbaspēks, lai vairs neatkārtotos tamlīdzīgas krīzes, kuras atņem tūkstošiem dzīvību un ir drauds miljoniem citu."

"Visas Āfrikas valstis var darīt vairāk, sākot jau ar lielāku resursu piešķiršanu veselības aprūpes darbiniekiem Ebolas skartajās valstīs," piebilda Eliots.

Video par Ebolas vīrusu - video:

LETA