Račs beidzot saņem „nopietnāku ielūgumiņu”. Kolēģi palīdz ar padomu, kā pucēties
Mūzikas izdevējam Guntaram Račam pienācis, kā viņš pats izsakās, tāds nopietnāks ielūgumiņš – uzaicinājums piedalīties „Grammy” balvu pasniegšanas ceremonijā. Nu Račiņš ir tuvu panikai, ko tad vilkt mugurā.
Slavenības
2015. gada 2. janvāris, 18:10

Račs beidzot saņem „nopietnāku ielūgumiņu”. Kolēģi palīdz ar padomu, kā pucēties

Jauns.lv

Kompānijas „Mikrofona ieraksti” līderis Guntars Račs sociālajos tīklos lepojas ar saņemto ielūgumu uz vienu no prestižākajiem mūzikas notikumiem – „Grammy” balvas pasniegšanas ceremoniju. Mūziķis ir panikā, ko vilkt mugurā.

Račs tīmeklī ievietojot ielūguma foto, un tekstu ar jautājumu, kā tad īsti sapucēties tik šikam pasākumam Amerikā. „Nu tā... Vai kāds zina, kur tādu švītīgāku uzvalku Rīgā var nopirkt? Šoreiz pagadījies tāds nopietnāks ielūgumiņš uz mūzikas industrijā prestižāko balvu pasniegšanas ceremoniju „Grammy” Būs jāzvana komponistam  Uģim Prauliņam, jāpajautā, ko tur latviešu ļaudis parasti velk mugurā,” ziņo Račs. Lai nerastos lieki pārpratumi, Račs vēl precizē, ka: „Tas nav uzaicinājums saņemt balvu, tas ir uzaicinājums apmeklēt pasākumu.”

Ilgi mūzikas izdevējam nebija jāgaida. Viņam gan tika sniegti padomi par to, kur gādāt štātes, gan sūtīti apsveikumi ar ielūguma saņemšanu. Dziedātājs Lauris Reiniks nāca klajā ar ekonomisku padomu: „Super, Guntar! Es ceru, ka tu arī brauksi un ielūgums nepaliks vienkārši uz galda. Bet vispār vari tiešām Amerikā aiziet uz kādu krutu veikalu, paņemt (nopirkt) uzvalku/ tuxedo, saglabā čeku un pēc pāris dienām nes atpakaļ. Tikai kreklu ķīmiskajā iztīri un neaplejies ar vīnu. Viņi neko neprasa. Saki, ka didn't work out for you... Un viss būs čikiniekā!” Račs uz to atbildēja: „Tur tev taisnība. Aizbraukt uz vienu vakaru patusēt Losandželosā, tas nav aizbraukt uz Zaķusalu.”

Račam padomus dod arī daiļā dzimuma pārstāves. Kādreizējā TV seja Dagmāra Legante rosināja papētīt apģērbu veikalu klāstu tepat Rīgā. „Apsveicu! Tev jābūt kā bombongai! Protams, var aizčāpot uz  veikaliem „Boss”, „Podium” vai „Armani” pamērīt un pielaikot! Var arī uz „Galerija Rīga”! Tur ir „Suit Supply!”  Viņiem audumu krāsu, sastāvu izvēle liela! Visu uzšūs uz tevis! Gandrīz „tailor maid”. Un vēl lakatiņu piemeklēs un cenas pat ļoti labas!” Račam iesaka Legante. Dagmāras padomam pievienojas arī māksliniece Elita Patmalniece: „Jā, Dagmāra ir labi ieteikusi! Un noteikti jānopērk uzvalks! Nevis jāizīrē.

Varbūt smokings ir vajadzīgs?!”

Dziedātāja Liene Šomase pauda pārsteigumu: „Opā, pa smuko!” Padomu par ģērbšanos Šomase Račam gan nesniedza. Taču to nevairījās darīt dziedātājas Olgas Rajeckas labākā draudzene Ināra Trēziņa, kura  mūzikas izdevējam atklāja labas pašsajūtas formulu: „Galvenais, lai ir stilīgi un tu justos pārliecinoši!”

Tikmēr komponists Uģis Prauliņš, kurš 2012. gadā bija nominēts „Grammy” balvai un krāšņo ceremoniju apmeklēja klātienē, Račam iesaka izīrēt nepieciešamo tērpu. „Īres tuxedo, nav jāvadā uzvalksoma.” Račam šī ideja pagaidām šķiet vispieņemamākā un ērtākā. Viņš pateicās par padomu: „ Paldies , Uģi! Tu tur esi bijis, zini vislabāk.” „Palasot citus ieteikumus, sapratu, ka man tagad jāmeklē, kur Losandželosā var izīrēt latviešu tautastērpa goda drānas. Losandželosā gan letiņu netrūkst, gan jau arī tas būtu iespējams,” pajoko Račs.

Kasjauns.lv/ Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, Facebook.com