Godavīrs. „Transformeru” režisors Bejs atvainojas par lidmašīnas avārijas kadru izmantošanu
Kinorežisors Maikls Bejs atvainojies, ka viņu producētajā filmā "Project Almanac" izmantojis dokumentālus kadrus no 1994 .gada lidmašīnas avārijas gaisa spēku bāzē Vašingtonā.
Slavenības
2015. gada 23. janvāris, 04:39

Godavīrs. „Transformeru” režisors Bejs atvainojas par lidmašīnas avārijas kadru izmantošanu

Jauns.lv

Amerikāņu kinorežisors Maikls Bejs atvainojies par to, ka viņu producētajā filmā "Project Almanac" izmantojis dokumentālus kadrus no 1994.gada lidmašīnas avārijas Fērčaildas Gaisa spēku bāzē Vašingtonā, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Gaidāmās kinolentes reklāmas rullītī redzama aina, kurā varoņi skatās televīzijas reportāžu par avāriju.

Upuru tuvinieki sūdzējušies, ka izmantoti kadri no filmas par nāvējošo avāriju. Bejs lūdzis kinostudijai "Paramount" izņemt ainu no filmas, pirms tā tiek demonstrēta plašākai auditorijai.

Diemžēl šodien uzzināju, ka manas kompānijas "Platinum Dunes" veidotajā filmā, ko uzņem talantīgs pirmreizējais režisors, izmantots divas sekundes ilgs, graudains fragments no īstās lidmašīnas "B-52" avārijas," paziņoja Bejs. "Kad režisors man demonstrēja kinolenti, es domāju, ka tas ir specefekts, jo tādi filmā izmantoti daudz."

"Es ļauju režisoriem pašiem veidot savas filmas un dodu viņiem vislielāko atbildību. Diemžēl tika izdarīta ļoti neveiksmīga izvēle izmantot kadrus no īstās avārijas, nepadomājot par iespaidu uz upuru ģimenēm," atvainošanos noslēdza režisors.

Bojāgājušā pulkveža Roberta Volfa un pulkvežleitnanta Marka Makgīana tuvinieki iepriekš paziņoja, ka reklāmas rullīša noskatīšanās radījusi viņiem lielas emocionālas ciešanas. Tagad viņi pieņēmuši Beja atvainošanos.

Kinostudija "Paramount" sacījusi, ka izpildīšot Beja prasību pēc ainas izņemšanas vai aizvietošanas.

Mazbudžeta zinātniskās fantastikas filmu uzņēmis jaunais režisors Dīns Izraelaits. Tajā vēstīts par draugu bariņu, kas izveido mašīnu ceļošanu laikā un cenšas labot savas pagātnes kļūdas, taču drīz vien saprot, ka tas atstāj neplānotas sekas uz tagadnes notikumiem.

Kinolentes budžets bija 12 miljoni ASV dolāru (10,3 miljoni eiro).

Kompānija "Platiunum Dunes" specializējas slavenu šausmu filmu mazbudžeta versiju uzņemšanā, ko kritiķi parasti vērtē skeptiski. Taču pēdējā laikā tā izdevusi vairākas finansiāli veiksmīgas kinolentes, piemēram, trilleri "The Purge" ("Tīrīšana") un "Teenage Mutant Ninja Turtles" ("Bruņurupuči nindzjas").

Kasjauns.lv/LETA/ Foto: AFP/LETA