Slavenības
2024. gada 8. maijs, 13:30

Mūžībā devies pasaulslavenā seriāla "Troņu spēle" aktieris Īens Gelders

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

74 gadus vecumā aizsaulē devies britu aktieris Īens Gelders, kurš pasaulslavenajā seriālā "Troņu spēle" atveidoja varenās Lanisteru dinastijas galvas Taivina Lanistera brāli Kevanu.

Īens Gelders miris ar žultsvadu vēzi mēnesi pirms savas 75. dzimšanas dienas. Nāvējošo kaiti viņam atklāja pagājušā gada decembrī. Viņa vairāk nekā 30 gadu dzīvesdraugs, aktieris Bens Denielss pārtrauca savu karjeru, lai rūpētos par viņu mūža pēdējos mēnešos. "Viņš cīnījās ar savu briesmīgo slimību ar milzīgu drosmi, bez jelkādas sevis žēlošanas," norādīja viņa dzīvesdraugs, atzīstot, ka neviens no viņiem negaidīja, ka slimība progresēs tik strauji.

Aizsaulē jau devušies vairāki šī seriāla aktieri, piemēram, ar asu prātu un ne mazāk aso mēli apveltītā Tairelu dinastijas omes, lēdijas Olennas atveidotāja Daiena Riga (1938-2020), mēmā karaliskā bendes Ilina Peina lomas atveidotājs Vilko Džonsons (1947-2022), Trijacu kraukļa lomas atveidotājs Makss fon Sidovs (1929-2020), Naktssardzes aklā meistera Eimona lomas atveidotājs Pīters Vons (1923-2016).

Zvaigznes seriāla "Troņu spēle" pēdējās sezonas pirmizrādē

Zvaigznes 2019. gada 3. aprīlī Ņujorkā pulcējas uz seriāla "Troņu spēle" ("Game of Thrones") pēdējās sezonas pirmizrādi.

gallery icon

“Troņu spēle” (Game of Thrones) ir daudzas balvas ieguvušais un ārkārtīgi populārais ASV televīzijas drāmas seriāls (2011-2019), kas uzņemts pēc rakstnieka Džordža Mārtina romānu sērijas “Dziesma par ledu un uguni” (A Song of Ice and Fire) motīviem. Pasaulē, kas atgādina viduslaiku Eiropu, galvenokārt aizraujoši aprakstīta dažādu dinastiju cīņa par Septiņu karaļvalstu Dzelzs troni ar samezglotām politiskām intrigām un psiholoģiskām drāmām, kā arī senās brālības Naktssardzes misija aizsargāt pasauli pret briesmām, kas nāk no stindzinošajiem ziemeļiem.