foto: Facebook/Kārlis Krustojums
Tīrs ūdens, latviešu valoda un četri gadalaiki - ko Ginesa rekordists Kārlis Bardelis novērtē Latvijā, pasauli apceļojot
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Slavenības
2024. gada 7. maijs, 18:11

Tīrs ūdens, latviešu valoda un četri gadalaiki - ko Ginesa rekordists Kārlis Bardelis novērtē Latvijā, pasauli apceļojot

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vairāku Ginesa rekordu īpašnieks un ceļotājs Kārlis Bardelis nesen noslēdza savu teju astoņu gadu ilgo ceļojumu apkārt pasaulei, kurā ne tikai saticies ar haizivīm, bet arī nokļuvis bīstamajā Somālijā. Viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", viņš pastāsta, ko visvairāk novērtē mājās, Latvijā, ņemot vērā, ka savos ceļojumos redzējis tik daudz kā.

Taujāts par to, kas ir tās lietas, ko novērtē šeit, Latvijā, raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Bardelis uzreiz nosaka - tīrs ūdens un latviešu valoda. "Tas ir fantastiski runāt valodā, ar kuru tu esi uzaudzis - tā ir māju sajūta. Ja es kādu latvieti satieku arī ārzemēs, ārvalstīs kaut kur - šinī gadījumā tas tieši tā arī bija gan pirms astoņiem gadiem, gan šogad,” stāsta ceļotājs.

Namībijas galvaspilsētā Vindhūkā Bardelis saticis Vitu un Gintu no Latvijas, kuras tur dzīvojot jau krietnu laiku. “Tā iespēja sarunāties savā valodā, nu, tas ir kā tāds mājīgs apskāviens. Tiešām - tā ir ļoti patīkama māju sajūta. Man nav problēmu komunicēt angliski, bet tādā ceļā, kad tu ilgu laiku runā tikai tur svahili vai angliski, tad ir ļoti patīkami,” viņš pastāsta.

"Un četras sezonas!" iestarpina Bardelis, "Cilvēki mīļie, no jums nekas nav atkarīgs, bet vide ap jums mainās - fantastiski! Jums nekas nav jādara, jums ir tikai jāpukst par šiem laikapstākļiem, bet tā fantastiskā četru sezonu būšana, tas ir kaut kas kolosāls. Tie krāsainie rudeņi un stindzinošās, baltās ziemas, un smaržīgie pavasari, un vasara, protams, - tas ir fantastiski.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!