foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - komēdijseriāli un episkās "Kāpas" otrā daļa
Kadrs no "Kāpa: Otrā daļa".
TV
2024. gada 23. aprīlis, 19:30

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - komēdijseriāli un episkās "Kāpas" otrā daļa

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties komēdijdrāmas "Padomi" un "Piekritējs", kā arī zinātniskās fantastikas romāna "Kāpa" ekranizējuma otro daļu.

Jocīgās attiecības

Komēdijdrāmā "Padomi" ("Hacks") starp leģendāru Lasvegasas komiķi un lecīgu rakstnieci veidojas savādas mentores un mācekles attiecības.

Seriāls, kam ir trīs sezonas, pirmizrādi piedzīvoja pirms dažiem gadiem un iemantojis gan skatītāju, gan kritiķu jūsmīgas atsauksmes. Tās rezultējušās arī balvās – ir iegūti divi prestižie "Zelta globusi" un četras "Emmy" statuetes. Džīna Smārta par komiķes Deboras lomas atveidošanu kā labākā aktrise ir tikusi pie abām šīm balvām – "Emmy" par to ieguvusi pat divus gadus pēc kārtas.

Kapteinis pret Dauniju

Oskarotais aktieris Roberts Daunijs – vairākās lomās jaunā vēsturiskā, melna humora piesātinātā komēdijdrāmā, kas veidota pēc Pulicera balvu ieguvuša romāna motīviem.

Tuvojoties Saigonas krišanai, Kapteinis vienlaikus mēģina tikt galā ar komunistu partiju, Dienvidvjetnamas armiju, savu CIP uzraugu un sirdsapziņu. Seriālu "Piekritējs" ("The Sympathizer") skatieties "Tet TV+ HBO sadaļā" latviešu, angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

Izvēles priekšā

Klāt Frenka Herberta zinātniskās fantastikas romāna "Kāpa" ekranizējuma otrā daļa. Vērienīgie piedzīvojumi episkā sāgā turpinās!

"Kāpa: Otrā daļa" ("Dune: Part Two") vēsta par Pola Atreidesa mītisko piedzīvojumu, viņam apvienojoties ar Čani un fremeniem atriebības vadītā cīņā pret sazvērniekiem, kas iznīcināja viņa ģimeni. Nonācis izvēles priekšā starp mūža mīlestību un pasaules likteni, Pols cenšas novērst nākotnē gaidāmus draudus, ko spēj saskatīt tikai viņš.

Pirmā daļa klajā nāca 2021. gadā, un to atzinīgi novērtēja gan kritiķi, gan skatītāji. Izmaksājusi 165 000 000 ASV dolāru, tā veidotājiem kases ieņēmumos ienesa 435 miljonus. Un tika arī pie sešām prestižajām "Oskara" balvām! Līdzīgi panākumi, protams, tiek gaidīti arī no otrās daļas. Turklāt aktieru sastāvs kļuvis vēl zvaigžņotāks: Timotijam Šalamem, Zendaijai, Rebekai Fērgusonei, Džošam Brolinam, Šarlotei Remplingai, Havjeram Bardemam pievienojušies Ostins Batlers, Florence Pjū, Kristofers Vokens. Filmas režisors Denī Vilnēvs liek noprast, ka otrajā daļā esot krietni vairāk darbības un spriedzes. “Pirmā daļa bija tāda iepazīšanās, tāda mierīga. Otrā ir daudz “muskuļotāka”. Tā ir daudz līdzīgāka īstai grāvējfilmai,” sola Vilnēvs. Tāpat režisors stāsta, ka viņš centies panākt, lai skatītāji redzētu Pola Atreidesa īsto dabu, tādu, kādu to iecerējis romāna autors. “Viņš bija vīlies par to, kā ļaudis uztvēra viņa stāstu. Viņš uzskatīja, ka cilvēki pārprata Polu Atreidesu – redzēja viņu kā varoni, bet viņš vēlējās panākt pretēju efektu,” saka Vilnēvs, bilstot – autors uzskatījis, ka Pols ir bīstams. “Pirmā grāmata bija kā tāds brīdinājums par to, kādi ir mūsdienu harismātiskie vadoņi. Un man, to visu zinot, bija sava versija, kā pieiet otrās filmas radīšanai, lai piepildītu Frenka Herberta sākotnējos mērķus.”