Savdabīga "dāvana" dzimšanas dienā — latviešu reperi arestē koncerta laikā Krievijā
Repera "Platina" arests koncerta laikā Tomskā (ekrānuzņēmums no video)
Trakā pasaule
2024. gada 19. aprīlis, 20:47

Savdabīga "dāvana" dzimšanas dienā — latviešu reperi arestē koncerta laikā Krievijā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Latviešu reperis Roberts Plaudis jeb “Platina” savā dzimšanas dienā 19. aprīlī arestēts koncerta laikā Krievijas pilsētā Tomskā. 1995. gadā dzimušais reperis devies Krievijas koncerttūrē.

Kamēr reperis uzstājās klubā “Face”, uz skatuves uzkāpa krievu specvienības kaujinieki un operatīvie darbinieki civiltērpā, aplenca reperi un aizveda viņu prom no skatuves. Ironiski, ka aresta brīdī skatītāji kliedza “Iedod mentam ķepā!”, kas ir rindiņa no repera dziesmas “Bassok”.

Pagaidām nav zināms repera aresta iemesls. Nesen par viņu žēlojās “Droša interneta līgas” jeb aizliedzamus materiālus izošņājošā odiozā vadītāja Jekaterina Mizuļina, kura repera tekstos saskatījusi narkotiku propagandu.

Jāpiebilst, ka viņas māte, juriste Jeļena Mizuļina izpelnījusies ne mazāk skandalozu slavu kā Valsts domes deputāte un visdažādāko represīvo iniciatīvu autore. Savulaik plašu ievērību izpelnījās Jeļenas Mizuļinas lekcija Džordža Orvela “1984” stilā par to, ka brīvība patiesībā ir verdzība, proti, viņa stāstīja, ka aizliegumi ir visaugstākā brīvības izpausme, bet jo vairāk tiesību — jo lielāka nebrīvība.