Slavenības
2024. gada 12. aprīlis, 13:13

Populārais vācu aktieris Tils Šveigers riskē palikt bez kājas; viss sākās ar šķietamu sīkumu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Vācu aktieris Tils Šveigers nokļuvis neapskaužamā stāvoklī — viņam draud kājas amputācija apakšstilba sepses dēļ, kaut gan sākotnēji nekas neliecināja par gaidāmo nelaimi.

60 gadus vecais aktieris pastāstīja izdevumam “Bild”, ka pērnvasar sasita apakšstilbu, brūcē iekļuva mikrobi un pakāpeniski izveidojās čūla, kas pastāvīgi palielinājās. Pašlaik aktieris slimnīcā ārstējas ar antibiotikām. Uz Spānijas Maljorku, kur aktieris dzīvo, jau devušies viņa trīs pieaugušie bērni, kuri regulāri viņu apmeklē slimnīcā.

Pats Šveigers negrasās nokārt degunu un cer atkopties, lai varētu doties uz Ņujorku, kur paredzēta pirmizrāde britu režisora Gaja Ričija filmai “The Ministry of Ungentlemanly Warfare” (“Nedžentlmeniskas karadarbības ministrija”), kurā tēloja arī Šveigers.

Tomēr pagaidām ārsti baidās no sarežģījumiem un atļauju nav devuši, tā kā nesen aktierim kļuvis sliktāk un paaugstinājusies temperatūra. Jebkurā gadījumā, pat ja situāciju uzlabosies un drīkstēs doties uz pirmizrādi, “pēc tam man nāksies uzreiz atgriezties slimnīcā,” atzīst aktieris.

Sepse ir dzīvībai bīstams stāvoklis, kad organisma reakcija uz sākotnējo infekciju ir ekstrēma un bojā audus un orgānus. Sepse var izraisīt šoku, vairāku orgānu bojājumus un pat nāvi, it īpaši, ja tā netiek savlaicīgi atpazīta un ārstēta.