foto: SplashNews.com/ Vida Press
Četri ēdieni, ko karaliskā ģimene nekad neēdīs - arī divas ļoti izplatītas lietas
Britu karaliskās ģimenes pārstāvji - princese Keita un princis Viljams.
Slavenības
2024. gada 14. aprīlis, 05:55

Četri ēdieni, ko karaliskā ģimene nekad neēdīs - arī divas ļoti izplatītas lietas

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Karaliskajai ģimenei ir pieejamas pasaules smalkākās virtuves, taču ir četri ēdieni, no kuriem viņi parasti izvairās. Dažas no šīm lietām ir atrodamas arī mūsu pašu virtuvē.

Karaliskās ģimenes locekļi lielākoties izvairās no divām ļoti bieži sastopamām lietām - sīpoliem un ķiplokiem. Bijušais karaliskais šefpavārs Džons Higinss savulaik atklāja: "Bekingemas pilī ar ķiplokiem negatavo ēst," raksta "Mirror".

Šo noteikumu, kas galvenokārt bija spēkā karalisko pasākumu un valsts banketu laikā gan mājās, gan ārzemēs, 2018. gadā apstiprināja arī karaliene Kamilla. Austrālijas "MasterChef" laikā uz jautājumu par aizliegtajiem karaliskajiem ēdieniem Kamilla sacīja: "Man riebjas to teikt, bet ķiploki."

Vēl viens ēdiens, ko aizliegts ēst, apmeklējot karaliskos pasākumus vai ekskursijas, ir jūras veltes - lai izvairītos no pārtikas saindēšanās riska.

Bijušais karaļa Čārlza sulainis Grants Harrolds iepriekš atklājis: "Pusdienojot karaliskajai ģimenei ir jāuzmanās ar jūras veltēm saindēšanās un darba grafiku dēļ. Tas ir ļoti saprātīgs gājiens, lai atteiktos no jūras veltēm, atrodoties ārpus valsts pienākumu pildīšanas."

"Mēs negribam, lai karaliskās ģimenes loceklim būtu nopietna reakcija uz saindēšanos ar pārtiku. It īpaši, ja [viņi] ir aizjūras pasākumā. Tāpēc to parasti neatradīsiet karaliskajā ēdienkartē."

Tomēr monarhs redzēts pārkāpjam šo noteikumu, kad 2013. gadā viņu pamanīja baudām austeres Vitstailas austeru festivālā.

Turklāt ir viens konkrēts ēdiens, kuru Čārlzs tik ļoti noniecina, ka viņš to aizliedzis visos karaliskajos pasākumos un virtuvēs.

Karalis, kurš pat saņēmis atzinību no dzīvnieku tiesību organizācijas "PETA" - aizliedzis franču gardumu "foie gras".

"Foie gras" ražo no palielinātām pīles vai zoss aknām, un tiek atzīts par vienu no dārgākajiem gardumiem pasaulē. Saskaņā ar Francijas tiesību aktiem "foie gras" tiek definēts kā pīles vai zoss aknas, kas nobarotas ar zondi. 

Karalis Čārlzs III 75. dzimšanas dienu ieskandina ar pirmssvētku tēju un torti

Dienu pirms savas 75. dzimšanas dienas karalis Čārlzs III apmeklēja sev par godu rīkoto dzimšanas dienas tējas pēcpusdienu Haigrovhausā (Tetberijā, ...

gallery icon