foto: BACKGRID/ Vida Press
Princese Ketrīna atklāt vēža diagnozi bijusi spiesta noplūdināto medicīnisko dokumentu dēļ
Velsas princese Ketrīna.
Slavenības
2024. gada 2. aprīlis, 15:55

Princese Ketrīna atklāt vēža diagnozi bijusi spiesta noplūdināto medicīnisko dokumentu dēļ

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Velsas princese Ketrīna bijusi spiesta atklāt savu vēža diagnozi pēc tam, kad draudēja ziņu noplūde par viņas slimību, apgalvojuši avoti.

Šā gada 22. martā Velsas princese uzrunāja sabiedrību video vēstījumā, kurā atklāja, ka viņai diagnosticēts vēzis un šobrīd tiek veikta “profilaktiskā ķīmijterapija”. Ketrīna neprecizēja, kāda tipa vēzis atklāts un kādā stadijā tas ir, taču viņas vaļsirdīgā atzīšanās sekoja pēc nedēļu ilgām baumām par princeses veselības stāvokli.

Taču tiek ziņots, ka Kensingtonas pils pamudinājusi Ketrīnu nākt klajā ar oficiālu paziņojumu, jo viņu rīcībā bija nonākusi informācija par to, ka nezināms cilvēks piekļuvis princeses medicīniskajiem dokumentiem. Lai apsteigtu to publiskošanu, ticis pieņemts lēmums par Ketrīnas video uzrunu tautai, izdevumam “Daily Mail” pastāstījis kāds karaļnamam pietuvināts avots.

Ar karalisko pāri sazinājās Ketrīnas diagnozes jautājumā un Velsas princim un princesei neatlika nekas cits, kā publiskot savu stāstu, vēstīts “Daily Mail” publikācijā.

Princese Ketrīna Dienvidkorejas prezidenta un viņa kundzes sagaidīšanas ceremonijā un valsts banketā Londonā

gallery icon

Šobrīd nav zināms, kurš ir atbildīgs par noplūdi un vai šī informācija iegūta Ketrīnas uzturēšanās laikā Londonas klīnikā šā gada janvārī vai citur.

Velsas princese galu galā publiskoja savu diagnozi pēc tam, kad sociālie mediji bija pārpludināti ar sazvērestības teorijām un baumām par viņas veselības stāvokli pēc ilgstošās prombūtnes no sabiedrības.

Iepriekš izskanēja informācija, ka princese tik ilgi vilcinājusies ar diagnozes paziņošanu, lai pienācīgi sagatavotu savus bērnus. Uz jautājumu, kāpēc karaļnams nav nācis klajā ar paziņojumu agrāk, Kensingtonas pils pārstāvis publiski atbildējis: “Princese vēlējās dalīties ar šo informāciju, kad viņa un princis juta, ka viņiem kā ģimenei tas ir piemērots laiks.”

Princis Viljams un princese Ketrīna apmeklē karaliskās zirgu sacīkstes Askotā 2023. gadā

gallery icon

Joprojām nav atklāts, kāda vēža forma diagnosticēta Ketrīnai, taču Kensingtonas pils apgalvo, ka princese ir labā noskaņojumā un pozitīvi domā par atveseļošanos. Ketrīna teic, ka ar katru dienu kļūstot aizvien stiprāka.

Karalis Čārlzs, kuram tika diagnosticēts vēzis šā gada februārī, “lepojoties ar savu mīļo vedeklu un slavējot viņu par drosmi” runāt par ārstēšanos. Dažu pēdējo dažu nedēļu laikā karalis uzturot īpaši ciešu sakni ar Ketrīnu.

Velsas princese Ketrīna apmeklē valsts banketu par godu Dienvidāfrikas prezidenta Sirila Ramafosa vizītei

gallery icon

Dažas dienas pirms Ketrīnas video uzrunas izdevums “Daily Mail” informēja, ka Londonas klīnikā noticis drošības pārkāpums un piekļūts princeses medicīniskajiem dokumentiem.

Zinātājs norādījis, ka par to trauksmi sacēlusi karaliskā ģimene un nekavējoties uzsākta izmeklēšana.

Kensingtonas pils no komentāriem pagaidām atturējusies.

Princese Ketrīna BAFTA ceremonijas vakarā 2023. gada 19. februārī

gallery icon