Allaž atraktīvā Jana Duļevska

Allaž atraktīvā Jana Duļevska.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 2. aprīlis, 06:46

Jana Duļevska atklāj piecus laba izskata noslēpumus

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Televīzijas raidījumu vadītāja un humoriste, hokeja meistara Rodrigo Laviņa sieva un divu dēlu mamma Jana Duļevska allaž labi izskatās gan TV kameru priekšā, gan arī reālajā dzīvē. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" viņa atklāj, ka visa pamatā ir disciplīna, dažādas procedūras un rituāli, kas ne tikai uzlabo izskatu, bet arī palīdz atbrīvoties no ikdienā uzkrātā stresa un pārdzīvojumiem.

Janai Duļevskai par savu vizuālo tēlu nākas domāt īpaši, jo, vadot televīzijas raidījumus un pasākumus, bieži jāatrodas publikas priekšā. Tas ir gluži kā darba instruments! Turklāt Janai arī sociālajos tīklos cilvēki vaicā – kādi ir viņas labā izskata noslēpumi?! Lūk, pieci Janas ieteikumi!

Sporta zāle un spēka treniņi

“Sākotnēji noteikti ir jāpiemin, ka sportoju un to daru tikai sporta zālē. Veicu kārtīgus spēka treniņus. Visus šos vingrojumus man kādreiz ierādīja vīrs, kā arī viņa draugs un kolēģis Mārtiņš, kas ir mūsu dēlu treneris. Tagad man palīdzību un treneri vairs nevajag, jo gadu gaitā visu esmu apguvusi un pieslīpējusi. Jau pati zinu, kas jādara, kā labāk jūtos un kuri trenažieri nepieciešami.

foto: no privātā arhīva
Jana trīs reizes nedēļā apmeklē sporta zāli, kur pilda spēka vingrojumus.
Cenšos sporta zāli apmeklēt vismaz trīs reizes nedēļā, un treniņš ilgst stundu, bet, ja izdodas izbrīvēt laiku un piecas reizes nedēļā pavingrot kaut vai pa pusstundai, tad esmu sajūsmā.

Es vingroju arī psiholoģisku iemeslu dēļ. Ja ir kādi kreņķi un pārdzīvojumi, sporta zālē arī to visu atstāju. Pēc treniņiem reizēm aizeju uz Taizemes masāžu pie fizioterapeites, kas veic limfas drenāžu,” atklāj TV raidījumu vadītāja, sakot, ka tieši pirms šīs sarunas bijusi uz masāžu, un tas arī jūtams balsī un labā omā.

Jana Duļevska koncertšovā „Savādi gan!” un aizkulisēs

Jana Duļevska koncertšovā „Savādi gan!” un aizkulisēs.

gallery icon

Uzturs un rūpes par ādu

Kā nākamo pēc sporta zāles apmeklējuma Jana Duļevska uzskaita sabalansēta uztura ievērošanu. “Protams, kādreiz arī pagrēkoju. Bet vairāk vai mazāk cenšos pieturēties pie veselīga uztura paradumiem. Nav tā, ka es nepieņemtos svarā, tāpēc sevi disciplinēju. Tā tiešām nav, ka man ir paveicies un varu ēst visu, ko gribu,” viņa neslēpj. Jana nekad nav ievērojusi stingras diētas: “Man darba dēļ drīzāk sanāk tāds neplānotais dabīgais fastings jeb intervāla ēšana.”

Tāpat neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir rūpes par ādu un dažādas sejas procedūras, kas palīdz ilgāk izskatīties jaunai. TV dīva savu izskatu līdz šim spējusi nosargāt ar saudzīgām metodēm, bez ķirurģiskas iejaukšanās. “Uzticos savas jomas profesionāļiem. Apmeklēju dermatoloģi Andu Apini, kas sastādījusi man programmu. Piemēram, izvēlos sejas liftingu, kas stiprina muskuļus un veicina ādas atjaunošanos. Man vienmēr ir bijusi problemātiska āda, un, pateicoties, piemēram, Emface procedūrai, esmu atbrīvojusies no vairākām dermatoloģiskām problēmām. Taču pirms šādu procedūru veikšanas ir jānodod analīzes, jāpārbauda D vitamīna un dzelzs līmenis. Visam ir jābūt līmenī, neko nedrīkst veikt, ja slikti jūties.

Tāpat arī reizi mēnesī eju pie kosmetoloģes. Esmu uzticīga tikai vienam kosmētikas zīmolam un profesionāļiem, kas izlemj, kādus tieši sejas līdzekļus man lietot. Jāteic – ja es agrāk būtu apmeklējusi profesionāļus, varbūt nebūtu tik daudz naudas iztērējusi pilnīgi nevajadzīgiem krēmiem, ziedēm un serumiem. Ikdienā lietoju arī kolagēnu un kursa veidā vitamīnus, kas domāti ādas atjaunošanai un mitrināšanai. Tāpat vizuālajā izskatā atspoguļojas miega kvalitāte,” ar padomiem dalās Jana.

Duļevska un Lepers slepeni pusdieno leģendārajā Rīgas ēstuvē

Rihards un Jana “Lauvas namā” ieradās aukstā ziemas dienā. Izrādās, ka Janai šī ēstuve asociējas ar ballīšu laiku, kad regulāri ...

gallery icon

Pirts rituāls un bērzu sulas

Kā vēl vienu no skaistuma rituāliem Jana izceļ pirts apmeklējumu. Viņa to dara kopā ar savu draudzeni – mūzikas nama "Daile" vadītāju Andu Zadovsku. “Ar savu ģimeni uz pirti neeju, jo tās apmeklējums man ir vesels process, bet manējie vienmēr steidzina. Taču es nevaru steidzīgi, jo citkārt varu pirtī pavadīt vairākas stundas. Tāpēc draudzene Anda ir mans pirts kompanjons, un mēs mierīgi varam relaksēties – dzert tējas, pērties un veikt nepieciešamās procedūras.

Ne vienmēr sanāk, bet būtu labi, ja kārtīgu slapjo pirti, kas kurināta ar malku, varētu apmeklēt reizi nedēļā. Tas ļoti palīdz veselībai.

Vēl vienīgi neesmu varējusi saņemties iekāpt aukstajos ūdens baseinos. Ziemas peldes nav manas, es pat paskatīties uz to pusi nespēju. Peldos tikai vasarā, kad ūdens jūrā ir siltāks par gaisu,” viņa atklāj.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jana teic, ka beidzamajā laikā neizvēlas košu krāsu tērpus, bet gan dod priekšroku askētismam – baltiem, melniem un bēšīgiem toņiem.

Šajā laikā Janai svarīgs ir vēl kāds rituāls – bērzu sulas dzeršana! “Nu jau otro nedēļu dzeru bērzu sulas. Dienā – pat trīs litrus, un priecājos, jo ūdens man diez ko negaršo. Senāk biju pat tāda bērzu sulu fane, ka liku vairākus litrus sulas saldēt. Taču, tā kā pēc tam nāk zaļumi un ogas, vietas saldētavā bērzu sulām nepaliek.”

TV raidījumu vadītāja atzīst, ka var būt pateicīga par savu ģenētiku, jo arī Janas mamma vienmēr izskatījusies jauna. “Bet cilvēks jau var pabojāt to ģenētiku, ja par sevi pienācīgi nerūpējas un dzīvo neveselīgi. Galvenais, ir jāsajūt sevi un jābūt stingrai pret sevi!”