Mūzika
2024. gada 28. marts, 10:55

Noklausies - pirms 60 gadu jubilejas koncerta Ainars Virga izdod autobiogrāfisku dziesmu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

6. aprīlī Liepājas Olimpiskā centra arēnā notiks Latvijas rokmūzikas leģendas Ainara Virgas 60 gadu jubilejai veltīts koncerts. Koncerts izskanēs tieši mūziķa dzimšanas dienā. Gatavojoties šim notikumam, Ainars kopā ar daudzu savu dziesmu autoru un bērnības draugu Guntaru Raču ierakstījis autobiogrāfisku dziesmu "Vēl vienu reiz".

Dziesmas vārdu autors Guntars Račs saka: “Ar Ainaru kopā esam sarakstījuši “Ozolam”, “Kādā brīnišķa dienā”, “Es karājos tavā bizē”, “Zelta sirds” un vēl vairākus desmitus dziesmu, pārsvarā nopietnas un līviski smagnējas. Šoreiz nolēmām, ka laiks mazliet paspēlēties un uzrakstīt kaut ko izklaidējošu, bet tai pat laikā nedaudz filozofisku. Kā būtu, ja Dievs mums dotu iespēju dzīvot vēlreiz? Vai mēs atkārtotu vecās kļūdas, vai darītu visu pilnīgi citādāk? Ainars dzied, ka daudzas lietas nemainītu, bet pats galvenais, ka dzīvojot otrreiz, jau uzreiz zinātu, kur meklēt īstu mīlestību.” 

foto: publicitātes (Valdis Kauliņš)
Ainars Virga pavisam drīz taps 60 gadu vecs.

Dziesmas ierakstu sadarbībā ar producentiem Gati Gaujenieku un Gintu Stankeviču producēja Ainars pats. Ierakstā piedalījās arī trio "Oranžās" meitenes dziedātājas Inta Gudovska, Anita Levša un Olga Stupiņa.

Ainara lielkoncertā Liepājā, kuram dots nosaukums "Liepājniex", piedalīsies grupas "Līvi" dalībnieki, kā arī īpašie viesi – reti kopā muzicējošā grupa "Liepājas brāļi", kā arī viesmūziķi Olga Rajecka, Tomass Kleins, Modris Šterns, Uldis Marhilevičs, "Stiprās sievas", Durbes kamerkoris un daudzi citi. Pasākumu vadīs latviešu karaoke pavēlnieks Frīdis.

Koncerts "Liepājniex" izskanēs arī vasarā –  22. jūlijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Ainara Virgas 55. dzimšanas dienas koncerts Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars"

gallery icon