Mūzika
2024. gada 26. marts, 16:50

Noklausies - Katrīna Gupalo savu "Supernovas" kaķīša dziesmu izdod latviešu valodā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Šogad Latvijas Televīzijas konkursā “Supernova” iepazītā Katrīnas Gupalo dziesma “The Cat’s Song” nu pieejama arī latviešu valodas versijā ar nosaukumu “Minka nāk”. Dziesma stāsta par kāda jauka, pūkaina, rotaļīga un neatkarīga kaķīša ikdienu, dzīvojot kopā ar savu mīļo saimnieci.

“Pirms nepilna gada manā dzīvē pirmo reizi ienāca kaķenīte, vārdā Dakota. Tas ienesa jaunas, spilgtas un ļoti mīļas krāsas ikdienā, ar kurām vēlējos dalīties ar klausītājiem. Radot dziesmu iztēlojos, kas varētu slēpties aiz mazo četrkājaino draugu “murr” un “mjau”, gribēju izstāstīt šīs dziesmas stāstu no kaķu skatu punkta. Esmu tik priecīga, ka dziesmiņa par kaķīti liek smaidīt, dziedāt un dejot līdzi gandrīz katram, kas to noklausās,” - stāsta dziesmas idejas autore Katrīna Gupalo.

Sadarbībā ar ķaķu palīdzības centru “Remi” un mākslinieku Ēriku Saksonu dziesmai “Minka nāk” tapis liriku video. Galvenajā lomā šoreiz ir sociāli neaizsargātu ģimeņu, senioru un bezsaimnieku kaķi, kuri gaida tikšanos ar savu īsto cilvēku uz mūžu.

Katrīna Gupalo un viņas radošā komanda cer, ka, noklausoties dziesmu un noskatoties videoklipu, daudziem cilvēkiem radīsies vēlme adoptēt kādu no nelaimē nokļuvušajiem dzīvnieciņiem, vai arī atbalstīt kaķu ārstēšanu un uzturēšanu ikdienā bezbūru patversmē un veterinārajā klīnikā “Kaķa sirds” ar ziedojumu.

Pirmais dziesmas demo ieraksts brīvā un mākslinieciskā gaisotnē kādu nakti tapa radošajā nometnē Latgalē, kurā piedalījās mūzikas producents Edgars Vilcāns un dziesmas līdzautori Katrīna Gupalo, Evija Smagare un Armands Varslavāns. Kaķīša dziesmiņa jeb “Minka nāk” ierakstīta “Varslaff ‘n’ Edwolf” ierakstu studijā.

Šīs dziesmas angļu versija “The Cat’s Song” ieguva trešo vietu Latvijas Televīzijas Eirovīzijas konkursā “Supernova”.

Katrīnas Gupalo koncerts "7 Skumjas zvaigznes un Alabamas mēness"

2020. gada 5. septembrī mūzikas un drāmas telpā "OratoriO" notika Katrīnas Gupalo koncerts "7 Skumjas zvaigznes un Alabamas mēness", kurā ...

gallery icon

Katrīnas Gupalo dzimšanas dienas ballīte

2019. gada 17. jūlijā Rīgā, kultūras bārā "Sapņi un kokteiļi", notika dziedātājas Katrīnas Gupalo jaunā videoklipa prezentācija un viņas dzimšanas ...

gallery icon