Vjetnamiešu ārsti neizpratnē: no pacienta vēdera izvelk dzīvu zuti, un viņš nebija norīts
No vēdera dobuma izvilktais zutis (ekrānuzņēmums no "X")
Trakā pasaule
2024. gada 25. marts, 18:12

Vjetnamiešu ārsti neizpratnē: no pacienta vēdera izvelk dzīvu zuti, un viņš nebija norīts

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Savā darbā ārsti ir pieredzējuši daudzus brīnumus, taču diez vai Vjetnamas ārsti bija gaidījuši, ko ieraudzīs kāda pacienta vēderā, kad viņš ieradās ar sūdzībām par briesmīgām sāpēm.

20. martā Kuangniņas provinces “Hai Ha” medicīnas centrā atveda 34 gadus vecu vīrieti, kurš sūdzējās par spēcīgām sāpēm. Pacienta vēdera rentgenuzņēmums un ultrasonogrāfija parādīja baisu ainu — svešķermeni vēdera dobumā, daudzās vietās zarnu plīsumus un peritonītu. Lai izņemtu svešķermeni, ārsti nolēma pacientu operēt, vēsta "VN Express".

Liels bija viņu pārsteigums, kad ķirurgi no vēdera dobuma izvilka 30 centimetrus garu zuti, turklāt dzīvu! Zivs bija pamatīgi sapostījusi cilvēka taisno zarnu, tādēļ nācās tās daļu amputēt, tomēr kopumā operācija bija sekmīga, un pacients pamazām atkopjas.

Taču tas vēl nebija viss! Pacients tā arī nebija spējīgs paskaidrot, kā zutis varēja viņā iekļūt. Ārsti domā, ka kaut kādā veidā zutis bija ielīdis pa anālo atveri, izgrauzis caurumu zarnā un iekļuvis vēdera dobumā. Visvairāk viņus, protams, pārsteidza fakts, ka vēl operācijas laikā zutis bija dzīvs.

Šis nebūt nav vienīgais mistiskais gadījums, kad cilvēku iekšās atrod tur nepiederošas dzīvas būtnes. Pērn ASV Misūri štatā kādam 63 gadus vecam vīrietim kolonoskopijas laikā atklāja veselu mušu. Misūri Medicīnas skolas universitātes ārsti par savu atradumu ziņoja “American Journal of Gastroenterology”, atzīstot, ka viņiem ir noslēpums, kā pilnīgi vesela muša varēja nokļūt zarnu traktā tik tālu kā līdz šķērszarnai. Pacients atzina, ka viņam nebija nekādu simptomu un viņam nav ne mazākās nojausmas, kā kukainis tur nokļuva. Pirms procedūras viņš bija tikai dzēris zarnu trakta iztīrīšanai paredzēto šķidrumu, bet vakarā pirms paredzētās badošanās bija mielojies ar picu un salātiem, taču nekādu mušu tur neredzēja. Iespējams, uz produktiem bija palikušas mušu oliņas, un kāda no tām spēja pārciest kuņģa skābi, vēlāk zarnās ļaut izšķilties kāpuram.