Šineidas O'Konoras meita aizkustinoši nodzied "Nothing Compares to U" mammas piemiņas koncertā
Roisina Votersa (ekrānuzņēmums no "X")
Mūzika
2024. gada 22. marts, 18:10

Šineidas O'Konoras meita aizkustinoši nodzied "Nothing Compares to U" mammas piemiņas koncertā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Leģendārās īru dziedātājas Šineidas O'Konoras meita Roisina Votersa trešdien svētā Patrika dienā nodziedāja aizkustinošu veltījumu savai aizsaulē aizgājušajai mammai, izpildot Prinsa "Nothing Compares to U" kaverversiju, kas Šineidai atnesa pasaules slavu.

Svētā Patrika dienā Ņujorkas "Carnegie Hall" notika divu pērn aizgājušo īru mūzikas leģendu un draugu Šineidas O'Konoras un Šeina Makgovana piemiņas koncerts "Sinéad & Shane at Carnegie Hall".

Lai ar aizgājēju dziesmām godinātu viņu piemiņu, uz skatuves kāpa daudzi izpildītāji, tostarp "Cat Power", "The Mountain Goats", "Dropkick Murphys", Billijs Bregs, Gordons Gano, Glens Hansards, Imelda Meja, Liza Henigana, Deivids Grejs, kādreizējā Makgovana grupas "The Pogues" basģitāriste Keita O'Riordana un daudzi citi, triju stundu koncertā prestižo Ņujorkas koncertzāli pārvēršot intīmā gaisotnē.

Viena no pēdējām dziesmām skanēja tieši Roisinas Votersas priekšnesums. Interesanti, ka viņas pamatdarbs ir pavārmāksla, kaut gan dažreiz viņa ir uzstājusies ar savu mammu, tostarp 2014. gadā Islandes televīzijā.

28 gadus vecā Roisina Votersa bija Šineidas otrais bērns, kas piedzima attiecībās ar īru žurnālistu Džonu Votersu. Drīz pēc viņas piedzimšanas pāris iesaistījās ilgā cīņā par meitas aizbildniecību, kas noslēdzās 1999. gadā, kad Šineida piekrita Roisinas dzīvošanai ar savu tēvu.

Šineida O'Konora aizgāja 2023. gada 26. jūlijā 56 gadu vecumā, savukārt slavenais dzejnieks, mūziķis un dzērājs Šeins Makgovans aizsaulē devās 2023. gada 30. novembrī 65 gadu vecumā.

Šineida ne tikai draudzējās ar Šeinu, bet sadarbojās arī muzikālā frontē, 1986. gadā ierakstot dziesmu "Haunted", kas iekļuva saundtrekā filmai par citu leģendāru pankroka grupu "The Sex Pistols" — "Sids un Nensija", kas veltīta grupas basista Sida Višesa un viņa draudzenes Nensijas Spandženas destruktīvajām attiecībām ar traģiskām beigām.