foto: LETA
Maestro Raimonds Pauls dalīsies ar teātra mūzikas veidošanas pieredzi
Maestro Raimonds Pauls piedalās preses konferencē
Mūzika
2024. gada 18. marts, 10:45

Maestro Raimonds Pauls dalīsies ar teātra mūzikas veidošanas pieredzi

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/LETA

Gaidot Teātra dienu, Rakstniecības un mūzikas muzeja kultūrtelpā "Tintnīca" šovakar plkst.18 notiks pasākumu cikla "Melomānu salons" sarunu vakars "Acīm neredzamais teātris".

Sarunu ar latviešu komponistiem, vairāku teātra mūzikas izrāžu autoriem, maestro Raimondu Paulu un Juri Vaivodu, vadīs latviešu žurnālists, Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājs Ojārs Rubenis.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka bieži mūzika teātra izrādēs liekas pašsaprotama, tāpēc reti aizdomājamies, kā tā ir tapusi un vai tā ir tapusi speciāli konkrētajai izrādei. Teātrī nozīme ir katrai intonācijai, katrai skaņai, sevišķi tām, kas veido izrādes emocionālo pasauli.

Viņuprāt, nereti mūzika paliek prātā ilgāk nekā pati izrāde, reizēm pat sāk savu patstāvīgu dzīvi ārpus teātra skatuves. Teātrī mūzikas funkcijas ir dažādas, sākot ar visas izrādes pamatu, piemēram, kā tas ir operas vai baleta izrādēs, līdz niansētām skaņu pasāžām, kas aizpilda skatītāju iztēles vakuumu brīžos, kad ne dramaturģija, ne režija nespēj pateikt to, ko spēj mūzika.