Maestro Raimonds Pauls Spīķeros atklās “Radio SWH Jazz Club”
Mūzika
2024. gada 18. marts, 07:11

Maestro Raimonds Pauls Spīķeros atklās “Radio SWH Jazz Club”

Ziņu nodaļa

Reklāmas projekts

Radio SWH, sadarbojoties ar VSIA “Latvijas Koncerti”, aicina uz krāšņiem džeza mūzikas vakariem Spīķeru koncertzālē.

Vienu reizi mēnesī Spīķeru koncertzāle pārvērtīsies par pasaules līmeņa džeza klubu, ar īpašu iekārtotu interjeru, apgaismojumu un atmosfēru, apmekētāji koncertu varēs baudīt sēžot pie galdiņiem. Radio SWH Jazz Club tiks atklāts 23. martā ar Maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda mūziķu uzstāšanos. Koncertā Maestro pievērsīsies ne tikai džeza svītām, bet arī viņa iecienītākajiem Amerikas džeza standartiem.

Radio SWH džeza klubā viesosies tādas pasaules līmeņa zvaigznes, kā amerikāņu trombonists Māršals Džilkss (Marshal Gilkes), dāņu vijolniece Lina Krusa (Line Kruse), “Grammy” balvas nominante, kubiešu vokāliste Daimē Arosena (Daymé Arocena), kā arī pašmāju grandi – Raimonds Pauls, Intars Busulis, Latvijas Radio bigbends un citi mākslinieki

Radio SWH vadītājs Jānis Šipkēvics: “Mūsu radio grupa vienmēr nepalaiž garām iespēju izkāpt no rāmjiem. Mēs improvizējam par dzīvi. Un džezs ir ekskluzīvs veids, kā to darīt. Cilvēkiem patīk ekskluzīvas lietas. Par to liecina fakts, ka tiklīdz paziņojām par mūsu džeza klubu, tā pirmais koncerts jau ir izpārdots. Tas liecina, ka mums jātiekas vairāk un biežāk. Laiks pavasarim! Laiks Radio! Laiks Džezam!”   

Džeza koncertu laikā īpašo atmosfēru uzburs ne tikai lieliskie mūziķi, bet arī vakara vadītāji -  Radio SWH ētera personības. Savukārt viesi pasākumu baudīs pie galdiņiem, uz kuriem būs servētas šefpavāra Laura Aleksejeva īpaši sarūpētās uzkodas. Par muzikālo atmosfēru rūpēsies vinila plašu DJ Mareks Ameriks, būs pieejams arī izdevniecības “Jersika Records” plašu stūrītis.

 

Radio SWH Jazz Club pirmie četri koncerti:

23. martā – Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends (izpārdots);
3. aprīlī – Intars Busulis un Latvijas Radio bigbends;
9. maijā – trombonists Māršals Džilkss (ASV) un Latvijas Radio bigbends;
19. jūnijā – Daimē Arosena (Kuba), Lina Kruse (DE) un Latvijas Radio bigbends.