“Šķita, ka, lai nokļūtu kino, man ir jākļūst par aktrisi.” Lelde Kovaļova par bērnības ietekmi profesijas izvēlē
Lelde Kovaļova radio studijā
Slavenības
2024. gada 11. marts, 13:16

“Šķita, ka, lai nokļūtu kino, man ir jākļūst par aktrisi.” Lelde Kovaļova par bērnības ietekmi profesijas izvēlē

Jauns.lv

Kino producente un rakstniece Lelde Kovaļova, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta, kā bērnībā sapņotās profesijas – kļūšana par rakstnieci un darbošanās kino jomā piepildījušās. Tāpat Kovaļova, kura ir populārā seriāla “Nelūgtie viesi” producente, atklāj, ka tieši kino producēšana ir viņas lauciņš, kas arī labi pašai piestāvot.

Taujāta par to, kādu iespaidu atstājušas bērnības dienas Gulbenē, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Kovaļova norāda, ka ietekme ir nozīmīga: “Tādu iespaidu ir atstājis šis posms dzīvē – ļoti nozīmīgu arī tāpēc, ka tur arī tie pirmie bērnības sapņi, pirmie skolotāji. Kā es nesen lasīju, ka bērnam līdz septiņu gadu vecumam tā personība tā ļoti jau izveidojas. Man šķiet, ka tieši tie bērnības pirmie sapņi un rakstītās dienasgrāmatas – es tagad ļoti daudz savelku paralēles arī ar šo vecumu.”

Viņa turpina: “Es ļoti agrā vecumā jau vēlējos rakstīt. Bērnībā teicu, ka gribu būt rakstniece, bet es arī stāstīju ģimenē, ka es gribu būt aktrise, un tikai kļūstot vecākai, es sapratu, ka tieši informācijas trūkuma dēļ par kino pasauli un tās profesijām, man šķita, ka, lai nokļūtu kino, man ir jākļūst par aktrisi. Kļūstot vecākai, es sapratu, ka ir taču tik daudzas kino profesijas, kuras varu darīt un tāpat būt šajā vidē. Tikai jau agrā jaunībā es vispār uzzināju par savu profesiju – kino producents.”

Kovaļova piekrīt Šipkēvica teiktajam, ka tieši kino producentes profesija viņai tīri labi piestāvot. “Tā ir mana, kā saka, pareizā vieta, lauciņš, jo kino producents vienlaikus ir radošs cilvēks. Savukārt no otras puses – ir jāpiemīt labām organizatoriskajām iemaņām un ļoti bieži jāuzņemas kaut kādi samērā izaicinoši uzdevumi. Piemēram, finansējuma piesaiste un jārūpējas par cilvēku drošību, un tādas ne tik radošas lietas, bet tik ļoti svarīgas,” viņa paskaidro.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.